Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парти мини пастички за Нова година и КоледаПарти мини пастички за Нова година - неустоимо вкусно и любими на цялото семейство!
За блата в купа разбийте с миксер яйцата с щипка сол, добавете захарта и разбийте до пухкава смес....
22 Дек.
Печен свински бутПечете половин час и намалете фурната на 180 градуса. Ако започне да загаря, покрийте с фолио. Месото е готово, когато отделя прозрачен сок при леко пробождане с ножа....
30 Май
2
Печен свински бутПечете половин час и намалете фурната на 180 градуса. Ако започне да загаря, покрийте с фолио. Месото е готово, когато отделя прозрачен сок при леко пробождане с ножа....
30 Май
2
Бавно печен свински бутОставете сочното печено свинско малко да се охлади, след което го нарежете на филийки.
Може да поднесете бавно печения свински бут със свежа салата или сос по ваш избор....
06 Май
Печен свински бут със сметанаПриготвеният свински бут се намазва със сол.
Слага се да постои. С фолио се увива и се слага във фурната. Бут от 7 килограма се пече приблизително 5 часа....
01 Януари
Печен свински бут с мащеркаВземете едно парче свински бут, сложете го в тава, намажете хубаво със получената смес, добре го натрийте с ръце и покрийте с домакинско фолио. Сложете в хладилника да се маринова за поне 6 часа....
20 Окт.
Печен Свински Бут с КартофиЗагрява се олиото в тиган и се запържва месото от двете страни няколко минути, докато се зачерви. Слага се в тава, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин.
Налива се 1/4 ч.ч. вода, нареждат се около месото целите небелените...
18 Май
1
Печен свински бут с оризСвинският бут, който е почистен и измит. Поставя се в намазнена тава. По месото се правят няколко хоризонтални и вертикални леки разреза.
В процепите се поставят скилидки чесън и карамфилчета....
13 Ноем.
Печен свински бут на фурнаИзваждаме месото от плика, увиваме във фолио и печем свинското за час и половина.
10 минути преди да го извадим от фурната, махаме фолиото и запичаме за 10 минути.
Печеният свински бут на фурна е готов....
05 Февр.
Печен свински бут с морковиНарежете свинския бут на кубчета, оваляйте ги в ситно нарязания магданоз и ги изсипете в намазнена тава.
Сипете върху месото пюрето, наредете отгоре бланширани моркови и ги покрийте с резенчета масло....
27 Март
Печен свински бут по селскиВръща се отново в тавата и се пече още час, като се полива често със соса, отделил се при печенето и още гореща вода. Добре зачервеното от всички страни месо се изважда и се оставя да изстине....
18 Септ.
Пита за Нова годинаПървото се разточва на кръгла кора с размера на тавата в която ще печем и се поставя върху хартия за печене. Второто се оформя на 8 еднакви топчета, които се нареждат по периферията на основата....
29 Ноем.
Бисквитки за Нова годинаИзрязаните бисквити се прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 7-8 минути....
01 Януари
Торта Честита Нова ГодинаИзрязваме числа и стрелки и ги подреждаме върху тортата като часовник показващ настъпването на Новата година (11.58 примерно)....
31 Дек.
4
Зелник за Нова годинаПолейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна....
31 Дек.
Торта за Нова ГодинаТака приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал блат разрежете на 2 части....
31 Дек.
Печен шпикован свински бутПоднасяме печеното свинско, залято със соса и с подходяща гарнитура.
Да Ви е сладко!...
30 Май
Пълнено пиле за Нова годинаПилето ще печем в гювеч, по желание на дъното на гювеча може да сложите нарязани на едро и овкусени картофи и моркови, отгоре се слага намазаното пълнено пиле за Нова година, налива се олиото, бирата и малко вода....
27 Ноем.
Печено пиле за Нова ГодинаВ края на печенето отхлупете съда и върнете във фурната за апетитна хрупкава коричка на това разкошно печено пиле за Нова Година.
Добър апетит!...
05 Дек.
Свинско печено за Нова годинаИзчакайте 15 мин, преди да нарежете вашето свинско печено за Нова година!
Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene!...
03 Август