Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лава кейкове с бадеми и малиниУкрасете лава кейковете с бадеми и малини със смлените бадеми, малините и кивитата....
18 Май
Бухтички за душатаПържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
08 Окт.
Слънце за душатаИзваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
12 Януари
Плодови тарталеткиГарнирайте с парченца плодове. Полейте с желатин (разтворен по указания на пакета начин), за да запечатате плодовете. Поръсете с кокосови стърготини.
Плодовите тарталетки са готови....
13 Ноем.
2
Плодови пастичкиВ купа слагаме брашното и нарязаното на дребни парчета масло, омачкваме хубаво с ръка. След което прибавяме жълтъка и водата.
Замесваме тесто, което оставяме за около 1 час в хладилника, след което го разточваме на кора...
23 Дек.
Плодови мъфиниПърво разбиваме яйцата и захарта до получаване на гладка смес. Прибавяме олиото, като продължаваме да бъркаме.
Сипваме млякото и брашното, постепенно сипваме бакпулвера и ванилията.
Цялата смес хубаво се разбърква...
14 Септ.
Плодови палачинкиРазбиваме яйцата и захарта. Постепенно добавяме млякото, солта, содата и брашното до получаване на полутечна смес.
Ако е прекалено гъста, добавете вода. След това добавяте плодовете и на леко намазнен тиган започвате...
22 Септ.
Плодови тригуниПочистваме ябълките и дюлята и ги нарязваме на кубчета.
Правим карамел от олиото, меда и кафявата захар. В него първо слагаме дюлята с малко вода, а след това и ябълките. Сотират се, докато поомекнат.
Добавя се брендито...
31 Януари
Плодови крокетиПъпешът се реже на кубчета, поръсват се с една четвърт от захарта, залива се с коняка и се оставя в хладилника за 1 час.
Брашното се размива в половин чаша студено мляко. Останалото мляко се кипва, добавя се брашнената...
31 Май
Плодови целувкиВърху всяка от купичките с плодове сипваме по 3-4 с.л. от сместа и допичане на слаба фурна.
Готовите плодови целувки поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и украсяваме с останалите малини....
13 Юли
Плодови шишчетаСмесете продуктите за соса в малка купа и разбъркайте, докато захарта се разтопи. Прецедете през цедка.
Нанижете плодовете на шишчета и ги поръсете със соса.
Охладете във фризер за 45 минути, извадете и поднесете...
17 Юли
1
Плодови пърженкиПочистете избраните плодове и ги нарежете на ситни парченца.
Смесете сухото мляко, брашното, бакпулвера, ванилията и прясното мляко, което сте загрели леко....
03 Юни
Плодови тарталеткиИзбраните плодове нарежете ситно и задушете с малко захар и бяло вино. Омекналите плодове се подреждат върху тарталетките.
Сокът от плодовете разбъркайте с предварително набъбнал желатин....
15 Април
Пилешки кюфтета за душатаПилешкото месо се смила в мелачка за месо или кухненски робот с подходяща фунция за това.
Може да помолите да ви го смелят и в месарския магазин, откъдето го закупувате. Хубаво е да преобладава месото от бутчета, защото...
14 Август
Леща яхния за душатаВсяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата....
18 Април
Картофени кюфтета за душатаИзмийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала.
Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/.
Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
09 Януари
Картофени кюфтенца за душатаКартофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части.
За панировката галетата и...
30 Дек.
Пилешка супа за душатаВ тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути.
След като се свари месото, оберете...
20 Окт.
4