Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинско мезе с карантия и зеленчуциСвинско мезе с карантия и зеленчуци
07 Ноем.
1
Измиваме месото (50 г) и нарязваме на малки хапки. Измиваме и нарязваме сърцето (1 бр.), бъбрека (1 бр.) и дроба ( 200 г), също на хапки. Нарязаните бъбрек и сърце заливаме с топла вода и сваряваме за 15-20 минути. Когато...
Кебап със свинска карантия и месоКебап със свинска карантия и месо
25 Януари
Поднасяме кебапа със свинска карантия и месо, докато е още топло....
Заешка карантия с ориз в тенджераЗаешка карантия с ориз в тенджера
26 Юли
Поръсете с магданоз и по желание добавете и люта чушка към всяка порция. Заешката карантия с ориз в тенджера е готова....
Шилешки курбан с карантия и лукШилешки курбан с карантия и лук
24 Септ.
Почистете месото много добре от лойта и ципите и го наржете на средно големи парчета. Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук. Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л...
Баклава по нашенскиБаклава по нашенски
16 Дек.
2
Заливаме баклавата по нашенски със сиропа като едното трябва да е студено, другото топло....
Крилца по нашенскиКрилца по нашенски
04 Август
В купа смесете меда, соевия сос, подправката за пиле, белия пипер и чесъна (по желание). Разбъркайте добре и прибавете крилцата, с ръка хубаво ги омесете и полейте с олиото....
Рататуй по нашенскиРататуй по нашенски
18 Окт.
По същия начин процедирате с доматите и пресния лук. В тенджера сипвате олиото и го загрявате. След неговото загряване добавяте патладжаните, чушките и лука и започвате да бъркате, за да се запържат....
Пиле по НашенскиПиле по Нашенски
21 Юни
Пилешкото месо се реже на хапки, посолява се и се маринова за поне 6 часа в марината, приготвена от соевия сос, щипка черен пипер и счуканите скилидки чесън. Маринованото месо се слага в тиган със сгорещена мазнина, да...
Зелник по нашенскиЗелник по нашенски
22 Март
От оставащата по-голяма топка се разточва кора с 10 см по-голяма от тавата, в която ще се прави зелникът. Пригответе плънката. За целта нарежете зелето и праза на ситно и ги изпържете до омекване....
Коприва по нашенскиКоприва по нашенски
26 Януари
Варим до сгъстяване, добавяме лука и къкри около 15 минути, докато още е топла наливаме в купички и по желание добавяме сирене....
Гювечета по нашенскиГювечета по нашенски
12 Февр.
4
Слагаме доматения сос или лютеницата, правим по една дупка да сложим по едно яйце, може да се рендоса още малко от кашкавала и накрая слагаме чубрица....
Спагети по нашенскиСпагети по нашенски
25 Януари
Може спагетите по нашенски да се поднесат с чеснов сос или кетчуп....
Капама по нашенскиКапама по нашенски
19 Ноем.
4
Отделяме от киселото зеле по големи листа за сарми. Разбъркваме измития ориз с подправките и завиваме сърми. Оставяме ги на страни, вземаме голямо глинено гърне и започваме да редим продуктите....
Дюнер по нашенскиДюнер по нашенски
01 Юли
1
По същия начин слагаме и кетчупа, майонезата и горчицата. Накрая нарязваме киселите краставички, разпределяме и завиваме дюнера. Бон Апети! ! !...
Русенско варено по нашенскиРусенско варено по нашенски
12 Февр.
Смелете свинското месо на кайма, може да бъде на по-едрата решетка на машинката, за да не прилича на пастет. Омесете каймата с черния пипер и солта....
Родопски клин по нашенскиРодопски клин по нашенски
11 Август
3
В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко. Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора....
Адана кебап по нашенскиАдана кебап по нашенски
17 Май
Кебапът се сервира в компанията на сезонна салата по избор. Адана кебапът по нашенски е готов....
Руска салата по нашенскиРуска салата по нашенски
08 Юли
Оставяме в хладилник да изстине и поднасяме руска салата по нашенски (може за декорация маслини или магданоз)...
Лучена супа по нашенскиЛучена супа по нашенски
06 Септ.
Накълцайте лука на малки парченца. Загрейте маслото и го запържете до омекване. Прибавете брашното и разбъркайте. Долейте около 800 мл гореща вода и виното. Овкусете със сол, черен пипер на вкус и оставете да поври за...
Постен боб по нашенскиПостен боб по нашенски
01 Февр.
Варете яхнията още 10-тина минути, като накрая добавите и подправките по ваш вкус. Постният боб по нашенски е много вкусен....
Пълнени гъби по нашенскиПълнени гъби по нашенски
28 Февр.
Пълнените гъби по нашенски са много вкусни....
Боб чорба по нашенскиБоб чорба по нашенски
15 Дек.
Варим още 5-10 минути и щом свалим от котлона, изчакваме 5 минути и подправяме със сух джоджен готовата боб чорба по нашенски....
Родопски клин по нашенскиРодопски клин по нашенски
11 Август
3
В намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко. Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора....
Печена кокошка по нашенскиПечена кокошка по нашенски
07 Февр.
По желание картофите могат да се изпекат в тавата с кокошката, като се добавят 30-40 минути преди кокошката да е готова....
Лучена супа по нашенскиЛучена супа по нашенски
06 Септ.
Накълцайте лука на малки парченца. Загрейте маслото и го запържете до омекване. Прибавете брашното и разбъркайте. Долейте около 800 мл гореща вода и виното. Овкусете със сол, черен пипер на вкус и оставете да поври за...