Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинско мезе с карантия и зеленчуциИзмиваме месото (50 г) и нарязваме на малки хапки. Измиваме и нарязваме сърцето (1 бр.), бъбрека (1 бр.) и дроба ( 200 г), също на хапки. Нарязаните бъбрек и сърце заливаме с топла вода и сваряваме за 15-20 минути. Когато...
07 Ноем.
1
Кебап със свинска карантия и месоПоднасяме кебапа със свинска карантия и месо, докато е още топло....
25 Януари
Заешка карантия с ориз в тенджераПоръсете с магданоз и по желание добавете и люта чушка към всяка порция.
Заешката карантия с ориз в тенджера е готова....
26 Юли
Шилешки курбан с карантия и лукПочистете месото много добре от лойта и ципите и го наржете на средно големи парчета. Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук.
Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л...
24 Септ.
Баклава по нашенскиЗаливаме баклавата по нашенски със сиропа като едното трябва да е студено, другото топло....
16 Дек.
2
Крилца по нашенскиВ купа смесете меда, соевия сос, подправката за пиле, белия пипер и чесъна (по желание).
Разбъркайте добре и прибавете крилцата, с ръка хубаво ги омесете и полейте с олиото....
04 Август
Рататуй по нашенскиПо същия начин процедирате с доматите и пресния лук.
В тенджера сипвате олиото и го загрявате. След неговото загряване добавяте патладжаните, чушките и лука и започвате да бъркате, за да се запържат....
18 Окт.
Пиле по НашенскиПилешкото месо се реже на хапки, посолява се и се маринова за поне 6 часа в марината, приготвена от соевия сос, щипка черен пипер и счуканите скилидки чесън.
Маринованото месо се слага в тиган със сгорещена мазнина, да...
21 Юни
Зелник по нашенскиОт оставащата по-голяма топка се разточва кора с 10 см по-голяма от тавата, в която ще се прави зелникът.
Пригответе плънката. За целта нарежете зелето и праза на ситно и ги изпържете до омекване....
22 Март
Коприва по нашенскиВарим до сгъстяване, добавяме лука и къкри около 15 минути, докато още е топла наливаме в купички и по желание добавяме сирене....
26 Януари
Гювечета по нашенскиСлагаме доматения сос или лютеницата, правим по една дупка да сложим по едно яйце, може да се рендоса още малко от кашкавала и накрая слагаме чубрица....
12 Февр.
4
Капама по нашенскиОтделяме от киселото зеле по големи листа за сарми. Разбъркваме измития ориз с подправките и завиваме сърми. Оставяме ги на страни, вземаме голямо глинено гърне и започваме да редим продуктите....
19 Ноем.
4
Дюнер по нашенскиПо същия начин слагаме и кетчупа, майонезата и горчицата.
Накрая нарязваме киселите краставички, разпределяме и завиваме дюнера.
Бон Апети! ! !...
01 Юли
1
Русенско варено по нашенскиСмелете свинското месо на кайма, може да бъде на по-едрата решетка на машинката, за да не прилича на пастет.
Омесете каймата с черния пипер и солта....
12 Февр.
Родопски клин по нашенскиВ намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.
Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора....
11 Август
3
Адана кебап по нашенскиКебапът се сервира в компанията на сезонна салата по избор.
Адана кебапът по нашенски е готов....
17 Май
Руска салата по нашенскиОставяме в хладилник да изстине и поднасяме руска салата по нашенски (може за декорация маслини или магданоз)...
08 Юли
Лучена супа по нашенскиНакълцайте лука на малки парченца. Загрейте маслото и го запържете до омекване. Прибавете брашното и разбъркайте. Долейте около 800 мл гореща вода и виното.
Овкусете със сол, черен пипер на вкус и оставете да поври за...
06 Септ.
Постен боб по нашенскиВарете яхнията още 10-тина минути, като накрая добавите и подправките по ваш вкус.
Постният боб по нашенски е много вкусен....
01 Февр.
Боб чорба по нашенскиВарим още 5-10 минути и щом свалим от котлона, изчакваме 5 минути и подправяме със сух джоджен готовата боб чорба по нашенски....
15 Дек.
Родопски клин по нашенскиВ намазнена тава сложете 1 кора, която трябва да е по-голяма и да излиза леко от краищата на тавата, за да може после да се завие леко.
Намажете кората с масло, изсипете плънката, отново малко масло, втора кора....
11 Август
3
Печена кокошка по нашенскиПо желание картофите могат да се изпекат в тавата с кокошката, като се добавят 30-40 минути преди кокошката да е готова....
07 Февр.
Лучена супа по нашенскиНакълцайте лука на малки парченца. Загрейте маслото и го запържете до омекване. Прибавете брашното и разбъркайте. Долейте около 800 мл гореща вода и виното.
Овкусете със сол, черен пипер на вкус и оставете да поври за...
06 Септ.