Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
02 Юни
След като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
Най-добрите свински уши на скараНай-добрите свински уши на скара
26 Януари
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин. Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
100 чушки100 чушки
07 Окт.
Изберете дебели и едри червени чушки, измийте и ги очистете от семките. Опечете и ги обелете. Пригответе смес от захарта, солта, оцета и олиото. Залейте с нея чушките. Оставете да престоят 2 часа и ги наредете в буркани...
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите ивици. Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
Откриват кулинарен фестивал в ЛясковецОткриват кулинарен фестивал в Лясковец
19 Септ.
Кулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец, област Велико Търново. Пиршеството започва от днес (19-ти септември) и ще продължи цяла седмица....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене....
Най-добрите милинки със сиренеНай-добрите милинки със сирене
07 Февр.
Включваме фурната да загрява на 180°C. Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
Великденски козунак 100 удараВеликденски козунак 100 удара
28 Април
Повтаряме добавянето на мазнина, докато свърши. По време на измесването блъскаме тестото в плота силно и разтегляме тестото, след което отново го събираме на топка, като блъскането е поне 100 пъти....
Туршия Сопотските 100 чушкиТуршия Сопотските 100 чушки
14 Септ.
1
Охладете бурканите и ги приберете на хладно и тъмно. Туршия Сопотските 100 чушки е готова....
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаГолемият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна
23 Януари
Много известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Ястието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
От оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите. Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Добавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата. Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места започне да побелява. Готовото тесто се намазва с олио. Оставя се да втаса. След това се реже на парчета, които се намазват пак с олио....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Изпечения сладкиш поръсете със сухара, разпределете плодовете със захарта отгоре и предварително разбитите на сняг със 1/2 ч.ч. захар белтъци. Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка. Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно. Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....