Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите бургери на светаСлед като бургерите са готови, слагаме другите две глави кромид лук на барбекюто, нарязани на шайби. Пържим ги, докато придобият златист цвят....
02 Юни
Най-добрите свински уши на скараСлед като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45 мин.
Вадят се вече сварените уши, охлаждат се и се почистват на течаща вода....
26 Януари
100 чушкиИзберете дебели и едри червени чушки, измийте и ги очистете от семките.
Опечете и ги обелете. Пригответе смес от захарта, солта, оцета и олиото. Залейте с нея чушките.
Оставете да престоят 2 часа и ги наредете в буркани...
07 Окт.
Кулинарен коктейл от пилеНарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
09 Окт.
2
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Откриват кулинарен фестивал в ЛясковецКулинарен фестивал ще се състои за пореден път в Лясковец, област Велико Търново. Пиршеството започва от днес (19-ти септември) и ще продължи цяла седмица....
19 Септ.
Български качамакВари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене....
20 Януари
12
Най-добрите милинки със сиренеВключваме фурната да загрява на 180°C.
Печем в нея най-добрите милинки със сирене до хубаво зачервяване....
07 Февр.
Великденски козунак 100 удараПовтаряме добавянето на мазнина, докато свърши. По време на измесването блъскаме тестото в плота силно и разтегляме тестото, след което отново го събираме на топка, като блъскането е поне 100 пъти....
28 Април
Туршия Сопотските 100 чушкиОхладете бурканите и ги приберете на хладно и тъмно.
Туршия Сопотските 100 чушки е готова....
14 Септ.
1
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаМного известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
23 Януари
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Традиционен Български ГювечЯстието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
09 Дек.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайОт оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите.
Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
01 Окт.
Класически Български ТараторДобавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
04 Май
7
Вкусен български козунакЗамесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места започне да побелява. Готовото тесто се намазва с олио. Оставя се да втаса.
След това се реже на парчета, които се намазват пак с олио....
01 Май
Традиционен български сладкишИзпечения сладкиш поръсете със сухара, разпределете плодовете със захарта отгоре и предварително разбитите на сняг със 1/2 ч.ч. захар белтъци.
Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка....
14 Март
3
Тирамису по българскиБелтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора....
24 Февр.
13
Тортия по българскиПосле се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Български коледни сладкиГотовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.
Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета....
17 Дек.
1
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Тортия по българскиПосле се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30