Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво да съчетаем рибата, приготвена на пара?Риба на пара е не само полезна, но и изключително вкусна. Тя може отлично да се съчетае със задушени зеленчуци, зеленчуци на пара или задушени картофи....
06 Окт.
Какво да сготвим на параРибата се нарязва на парчета, добавя се сметаната, останалите две яйца, посолява се, подправя се с пипер и се пасира....
23 Януари
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Скумрия на ПараЗахлупете и задушавайте рибата, докато стане готова. Получава се стегнатата, задушена, леко опушена, крехка, сочна и ароматна риба.
Поднесете задушената риба, гарнирана с резен лимон.
Скумрията на Пара е готова....
01 Май
Тиква на параТази тиква на пара може също да се направи на пюре или на тиквена крем супа....
27 Ноем.
Мантъ на параРазточваме тестото изрязваме си еднакви квадрати, в средата на всеки слагаме част от плънката. Ако искате да са по-дребнички, направете квадратите малки. В случая станаха малко като пелмени....
16 Януари
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Лаврак на параВодата от тавичката извира и се получава страхотен сос, който можете да използвате да полеете рибата. Вкусно и здравословно....
02 Ноем.
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Пържола на параСложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус....
22 Февр.
Кюфтета на параОставете ги да се варят около 40 минути.
Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
14 Март
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март
Меденки на параОставя се да почине за 20 минути. След това от тестото се оформят меденки, като се правят не много големи топчета.
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си....
22 Май
2
Царевица на параЗамразената царевица се слага в кошничка за варене на пара. Ако нямате, може да използвате гевгир, за предпочитане метален.
Кошничката се слага в съд с вряща вода, в която не трябва да опира....
21 Май
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
Гарнитура на параНакрая остава да смесим лука и зеленчуците. Чудесна гарнитура към всяко ястие....
31 Март
Мантъ на параЗахлупете и варете на пара, на слаб огън, до готовност.
За соса - запържете доматено пюре в малко масло. Залейте ястието мантъ на пара. По желание може да приготвите и млечен сос....
29 Ноем.
Ябълки на параДобавят се ябълките и са задушават на тих огън без да се разбъркват до омекване.
Преди поднасяне се поръсват с малко канела. Като десерт може да ги поднесете с натрошени бисквити и топка сметанов сладолед....
01 Юли
Мантъ на параПо-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
22 Януари
Скумрия на параОставят се в уреда за около 35-40 минути, след което рибата на пара се сервира, като по желание може да овкусите с малко зехтин.
Имате диетична скумрия на пара....
23 Май
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари
С какво се съчетава рибата най-добреЗа да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат....
22 Март