Готвенето на пара е най-здравословният начина за приготвяне на храна. При този тип термична обработка храната запазва в максимална степен вкуса си, цвета, аромата и формата си, но най-вече хранителните си вещества и съдържащите се в тях витамини.
Ястията на пара са изключително подходящи за хора, които страдат от различни заболявания на стомаха, сърдечно-съдови заболявания и проблеми с обмяната на веществата. Ястията на пара се препоръчват за бременни жени и малки деца, най-вече заради здравословните им качества и щадящата кулинарна обработка.
Риба на пара е не само полезна, но и изключително вкусна. Тя може отлично да се съчетае със задушени зеленчуци, зеленчуци на пара или задушени картофи. Друга, подходяща за нея гарнитура, може да бъдат задушен ориз, задушени броколи в масло и др.
Рецепти и съвети да приготвяне на здравословни ястия на пара, диетични десерти на пара и риба на пара можете да откриете на нашия сайт.
Коментари