Gotvach.bg»Избрани Колекции»Ориз на Пара
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Ако нямате уред за варене на пара, може и в тенджера на котлона, с малко сол на вкус и лъжичка олио....

Прибавя се измитият и отцеден ориз, сол на вкус, копъра, водата. Прехвърля се в съд за варене на пара, включва се за 40 минути....

Готвим ги на пара около половин час, до пълна готовност!
Лесна рецепта за едно от традиционните постни ястия в българската кухня....

Оризът съм комбинирала с кълнове.
Приятен апетит с моята сьомга на пара с императорски ориз и печени моркови!...

Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....

Почистваме месото от излишната мазнина.
В дълбока тенджера сипваме гореща вода. Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме...

На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.
Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин....

Сложете ги да се готвят на пара (кошница/решетка над леко вряща вода с капак) за 1 час или до готовност....
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: