Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим тиквички във фризера за зимата?

Как да замразим тиквички във фризера за зимата?

Как да замразим тиквички във фризера за зимата?

Тиквичките са чудесен продукт за готвене. Както знаем, можем да ги използваме в постен ориз със зеленчуци, класически мусаки, всякакви гювечи, зеленчукови сосове. За щастие, вече можем да ги намерим на пазара по всяко време на годината. Но ако ви се е случило да се сдобиете с повече от този зеленчук, можете спокойно да си замразите тиквички във фризера за зимата.

Тук основно са познати два варианта. Единият е за по-заети хора, които нямат много свободно време. Тогава за замразяване се избират здрави тиквички без наранявания. Измиват се добре, подсушават се с домакинска хартия, нарязват се на удобни кубчета и се разпределят в пликчета, като количеството е толкова, колкото ще се използва за едно готвене. Методът е бърз и елементарен, но има един недостатък - при него парченцата тиквички се слепват при замръзване и може да се получи една голяма буца лед.

За да избегнете този вариант, можете да използвате един малко по-сложен метод за замразяване на тиквички. Първо измитите тиквички се нарязват и се бланшират за около 50 секунди във вряща вода, след което се измиват с ледена вода. Оставят се да се изцедят в гевгир и после се разпределят на разстояние върху хартия за печене, разположена на пластмасов поднос във фризера. Остават така 24 часа. След това се отлепят от хартията и се поставят в плик заедно. Това двойно замразяване намалява шанса да се слепнат парченцата.

Замразените тиквички във фризера за зимата не са като пресните - факт е. Но все пак могат да ви улеснят много и да се използват в голям брой рецепти с тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен