Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тиквен медНастърганата тиква заедно със сока се вари на бавен огън, като се прелива по малко от сока в друг съд.
Сокът се смесва с канелата и се вари на бавен огън, докато не се сгъсти като мед....
09 Окт.
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
24 Януари
1
Пикантен черен дробЛукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
18 Януари
Пържен черен дробНарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
04 Ноем.
Печен черен дробНарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
20 Окт.
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
09 Дек.
2
Кавърма с черен дробДобавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
24 Май
Задушен агнешки черен дробВ 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...
04 Юни
Предястие от черен дробСуровият дроб се нарязва на не много дебели ленти, подправя се със сол и черен пипер.
Всяко късче се завива в парче бекон....
28 Април
Шишчета от черен дробШишчетата се пекат на скара, поръсват се със сол и черен пипер. Поднасят се с гарнитура от задушен ориз, пържен лук на филийки, пресен зелен лук, нарязан на дребно, домати и краставици....
09 Юни
1
Кавърма с черен дробЧерният дроб се измива и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се изпържват в мазнината.
След това се заливат със зелевия сок и вода, поръсват се с червения и черния пипер и се варят на тих огън до готовност...
21 Окт.
Черен дроб с гъбиВ гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки....
18 Дек.
2
Черен дроб на фурнаСипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
03 Март
Черен дроб в гювечДробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч.
Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
08 Ноем.
2
Черен дроб в панировкаПосле всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол.
В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца.
Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
20 Ноем.
Кървавица с черен дробСлагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
10 Януари
Черен дроб с оризПоръсете с черен пипер и добавете маслините. Покрийте ястието с фолио и сложете в силна фурна.
След 15-тина минути махнете фолиото и печете, докато се свари оризът....
31 Окт.
2
Черен дроб с чушкиПодправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете ястието поръсено с прясно нарязан магданоз....
16 Юли
Ризото с черен дробОсолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби.
Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
14 Април
1
Пастет от черен дробДробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври.
След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
08 Април