Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Концентрираме се по-добре с парченце шоколадКонцентрираме се по-добре с парченце шоколад
08 Дек.
Казахме си, че ако шоколадът повишава артериалното налягане, а Л-теанинът го понижава, то Л-теанинът може да противодейства на свързания с кръвното налягане ефект от консумацията на шоколад в краткосрочен план, добави още...
Топъл шоколад по неаполитанскиТопъл шоколад по неаполитански
31 Август
Във всяка чаша се добавя по малко сок и се украсява с настърганата кора. Топлият шоколад се сервира веднага....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Круши с шоколад по френскиКруши с шоколад по френски
25 Март
В купички се слагат по две половинки круша със срязаната страна нагоре. Украсяват се с топка сладолед и се поливат с горещия шоколадов сос....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
Като изстинаха, разстопих шоколад на водна баня потопих всяка бисквитка до половината, поръсих с орехи и по средата сложих течен шоколад в вдлъбнатината, в която бях направила на всяка бисквитка преди печене....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
Варете ги 10-тина минути и поднесете с любим сос по избор....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Гъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца. Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол....
Черния шоколад по-полезен ли е?Черния шоколад по-полезен ли е?
20 Март
Това е именно черният шоколад. Черният шоколад има характерен леко горчив вкус. Колкото по-горчив е, толкова по-полезен е черният шоколад. Той може да се консумира чист, в десерти с шоколад, мелби и други....
Горещ шоколад за по-добра паметГорещ шоколад за по-добра памет
31 Януари
Горещият шоколад може да помогне на възрастните хора да запазят добрата си памет, споделя американско изследване....
Създават супервкусен шоколад по нова формулаСъздават супервкусен шоколад по нова формула
29 Август
Учените са насочили вниманието си към лецитина в шоколада. Лецитинът се използва за стабилизиране на мазнините, като ги предпазва да не се отделят от какаото и млякото – други ключови съставки на шоколада....
ШоколадШоколад
15 Февр.
1
Годност и съхранение на шоколад По правило срокът на годност на шоколада е 6 месеца за шоколади без пълнеж и 3 месеца за шоколади с пълнеж. Срещат се и шоколади със срок на годност 12-18 месеца....
Вдишващ се шоколад премахва апетитаВдишващ се шоколад премахва апетита
28 Юли
Похапването на шоколад не е нещо, което би било пагубно за фигурата. Разбира се, ако се консумира в разумни граници. Още повече, че редица изследвания извеждат на преден план ползите от черния шоколад....
Характерът си личи по... шоколадаХарактерът си личи по... шоколада
29 Юли
3
Що се отнася до видовете шоколад, то сантименталните хора, които обичат да си спомнят за миналото, предпочитат млечния шоколад....
Пухкави кифлички с шоколад по селскиПухкави кифлички с шоколад по селски
27 Май
Още меко, започваме да добавяме по малко от мазнината, докато я поеме. Оставяме да втаса на топло, след което го разточваме на по дебела кора и режем триъгълници, слагаме по малко шоколад и навиваме на кифла....
Колеж по вълшебствата отвори врати в замъка Чоха в ПолшаКолеж по вълшебствата отвори врати в замъка Чоха в Полша
18 Април
4
Полша вече може да се похвали, че на нейна територия отвори първият колеж по магия в света....