Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Концентрираме се по-добре с парченце шоколадКазахме си, че ако шоколадът повишава артериалното налягане, а Л-теанинът го понижава, то Л-теанинът може да противодейства на свързания с кръвното налягане ефект от консумацията на шоколад в краткосрочен план, добави още...
08 Дек.
Топъл шоколад по неаполитанскиВъв всяка чаша се добавя по малко сок и се украсява с настърганата кора. Топлият шоколад се сервира веднага....
31 Август
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Круши с шоколад по френскиВ купички се слагат по две половинки круша със срязаната страна нагоре. Украсяват се с топка сладолед и се поливат с горещия шоколадов сос....
25 Март
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Палачинки, които не се късатГотовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.
В намазнен тиган се изпържват палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиКато изстинаха, разстопих шоколад на водна баня потопих всяка бисквитка до половината, поръсих с орехи и по средата сложих течен шоколад в вдлъбнатината, в която бях направила на всяка бисквитка преди печене....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Топящи се в устата манатаркиГъбите се почистват внимателно - пънчетата се нарязват по дължина на дебели ивички, а шапките на парченца.
Манатарките се пържат за кратко на силен огън в голям тиган със загрят зехтин и малко сол....
27 Май
Черния шоколад по-полезен ли е?Това е именно черният шоколад.
Черният шоколад има характерен леко горчив вкус. Колкото по-горчив е, толкова по-полезен е черният шоколад. Той може да се консумира чист, в десерти с шоколад, мелби и други....
20 Март
Горещ шоколад за по-добра паметГорещият шоколад може да помогне на възрастните хора да запазят добрата си памет, споделя американско изследване....
31 Януари
Създават супервкусен шоколад по нова формулаУчените са насочили вниманието си към лецитина в шоколада. Лецитинът се използва за стабилизиране на мазнините, като ги предпазва да не се отделят от какаото и млякото – други ключови съставки на шоколада....
29 Август
ШоколадГодност и съхранение на шоколад
По правило срокът на годност на шоколада е 6 месеца за шоколади без пълнеж и 3 месеца за шоколади с пълнеж. Срещат се и шоколади със срок на годност 12-18 месеца....
15 Февр.
1
Вдишващ се шоколад премахва апетитаПохапването на шоколад не е нещо, което би било пагубно за фигурата. Разбира се, ако се консумира в разумни граници. Още повече, че редица изследвания извеждат на преден план ползите от черния шоколад....
28 Юли
Характерът си личи по... шоколадаЩо се отнася до видовете шоколад, то сантименталните хора, които обичат да си спомнят за миналото, предпочитат млечния шоколад....
29 Юли
3
Пухкави кифлички с шоколад по селскиОще меко, започваме да добавяме по малко от мазнината, докато я поеме.
Оставяме да втаса на топло, след което го разточваме на по дебела кора и режем триъгълници, слагаме по малко шоколад и навиваме на кифла....
27 Май
Колеж по вълшебствата отвори врати в замъка Чоха в ПолшаПолша вече може да се похвали, че на нейна територия отвори първият колеж по магия в света....
18 Април
4