Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Охладеното месо е по-опасно от замразенотоОхладеното месо е по-опасно от замразеното
06 Юли
Наблюдения показват, че повечето клиенти предпочитат да купуват охладено вместо замразено месо, защото ясно виждат примамливия вид на охладения вариант за разлика от замразеното месо, което често е покрито от буци лед....
Трайност на яйцатаТрайност на яйцата
22 Май
Лесно можете да познаете дали суровите яйца са пресни или са стари. Пресните яйца са много по-тежки от старите, това се дължи на наличието на въздух в старите яйца. Пуснете яйце в чаша с една супена лъжица сол, и ако...
Трайност на олиото и маслотоТрайност на олиото и маслото
20 Юни
1
Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Ако го съхранявате на светло, пряката светлина ще повлияе зле на свойствата му. То пак ще бъде годно за употреба, но няма да е толкова...
Замразените продуктиЗамразените продукти
08 Май
Имайте предвид, че замразените зеленчуци се приготвят по-бързо от пресните, а замразеното месо се приготвя много по-бавно от прясното месо. Можете да замразите сготвени ястия, но само след като са напълно охладени....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Как да разберете дали ви продават замразено и после размразено месоКак да разберете дали ви продават замразено и после размразено месо
29 Май
Веднъж замразеното обаче, не може повторно да се замрази. Това довежда до образуването на вредни микроорганизми. Така че преди закупуването на червени меса се уверете, че не е било замразено два пъти....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
03 Дек.
6
Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути. Обелете и нарежете картофите в тава....
Спагети на фурна без месоСпагети на фурна без месо
07 Ноем.
Лукa, морковите и чесънa - обелваме и нарязваме на ситно, а карфиола начупваме на малки парченца....
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
29 Окт.
Картофите с месо на фурна са много вкусни....
Зеле с месо на фурнаЗеле с месо на фурна
21 Април
2
Нарежете месото на късове, загрейте мазнина и го запържете до пълно омекване. Накълцайте зелката на дребно и в тенджера я задушете с малко мазнина....
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
Измиваме свинското месо, подсушаваме, нарязваме на парчета и начукваме леко. Слагаме в тавичка и поръсваме с черен пипер на вкус. Намазваме леко с пасиран чесън....
Месо със зеленчуци на сачМесо със зеленчуци на сач
10 Януари
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват, а свинското месо се реже на хапки. Гъбите и лукът се режат на полумесеци, чушките на кръгчета, патладжанът и тиквичката на кубчета, а картофите на пръчици....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
След това изсипете водата, добавете замразените зеленчуци и оставете да покъкрят, като разбърквате от време на време....
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Качамак и месо на пластовеКачамак и месо на пластове
12 Февр.
Пригответе качамака, като следвате упътването на опаковката. Измийте и избършете обезкостени бутчета и флейката, като използвате суха и чиста кърпа. Нарежете флейката на квадратни парчета със страна 5 см....
Печено козе месо на фурнаПечено козе месо на фурна
08 Окт.
Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
Боб с месо на фурнаБоб с месо на фурна
11 Окт.
Слагаме боба в глинен гювеч заедно с месото и нарязаните на ситно морков, чушка и 2 стръка лук. Добавяме доматеното пюре, малко мазнина и сол на вкус, наливаме вода....
Шницели от месо на фурнаШницели от месо на фурна
17 Ноем.
Поднесете шницелите от месо на фурна с подходяща салата....
Боб на фурна с месоБоб на фурна с месо
14 Юни
Приятен апетит с тази гозба от боб на фурна с месо!...
Питки с месо на тиганПитки с месо на тиган
19 Септ.
Оставяме го да втаса, след това разделяме на равни топки. С помощта на валяче или точилка разточваме топките....