Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хиляди българи атакуват фестивала на сръбската скараЛюбителите на ароматната сръбска скара ще могат да се насладят на любимия си специалитет още следващата неделя (24 август), когато е откриването на Рощилиада 2014....
18 Август
Стартира есенният фестивал на рибата в НесебърОт 31 октомври ще стартира традиционният есенен фестивал на рибата в Несебър, който ще продължи до 2 ноември. И тази година са подготвени различни забавни игри и състезание по приготвяне на рибена чорба....
27 Окт.
Фестивал на динята стартира днес във ВарнаПрез всяка фестивална вечер ще бъде избиран по едно най-добро произведение, а в края на фестивала ще бъде излъчен и победител сред най-добрите фенери....
01 Август
Безплатна скара и бира на фестивала Sofia MeziФестивалът на балканските мезета ще приема гости от 10 часа до 22 часа в обновения Северен парк в столицата.
Близо 100 литра бира ще бъдат предложени на гостите, а майстор Миро ще приготви вкусно печено прасе....
14 Септ.
Особености на балканската кухняСпоред някои справочници балканските народи приготвят между 300 и 400 вида кюфтета....
01 Август
Особеностите на балканската пъстърваБалканската пъстърва е любима както на любителите на риболова, така и на ценителите на добрата кухня....
14 Юли
Бекас на скараПекат се на умерена скара, като постоянно се мажат с още масло.
Сервират се с резенчета лимон.
Бекасите на скара са готови....
23 Дек.
Толстолоб на скараРибата се пече на загрята и намазнена сара по 5-6 минути от всяка страна или до готовност.
Сервираме толстолоб на скара с подходяща гарнитура за риба....
15 Юли
Чернокоп на скараИзпичаме я от двете страни до приятен загар на грилования чернокоп.
Поднесете чернокопа на скара с резени лимони и по желание със зеленчуци на скара....
07 Юли
Пангасиус на скараЗагряваме си скарата и поставяме рибата.
Печем пангасиус на скара за около 3-4 минути от едната страна и след това обръщаме от другата....
01 Септ.
Октопод на скараСервирайте октопод на скара заедно със зеленчуците, украсени със стръкче босилек или мента и лук....
10 Август
Сом на скараМетнете парчетата сом на скарата и запечете от всяка страна, докато се получи апетитен загар.
Сомът на скара е готов....
12 Дек.
1
Скариди на скараПечем скаридите на скарата до готовност (около десетина минути на страна).
В купа слагаме скаридите, поръсва ме ги със сол, лимоновия сок и ситно нарязания магданоза.
Имате лесни и вкусни скариди на скара за мезе....
07 Май
Пъдпъдък на скараРазполовете ги гръдната кост и всяка половина отрежете още веднъж на половина, за да получите общо 24 парчета. Месото изпечете на скара, като предварително я намажете с мазнина....
12 Август
Кладница на скараОвкусените гъби се пекат около 4-5 минути на страна. Поднасят се със свежа салата по избор. По желание в маринатата може да добавите скилидка чесън, предварително пресована....
29 Май
Наденица на скараСкарата се загрява и омазнява. По наденицата се правят няколко леко хоризонтални разреза и се слага да се изпече хубаво на загрятата скара.
След това се поставя в чиния и се напръсква с лимоновия сок....
11 Ноем.
1
Кюфтенца на скараСлед като се извади, се размесва пак и се оформят кюфтета, които се пекат на скара. За гарнитура използвам картофена салата....
04 Април
3
Октоподчета на скараСлед около час изпичаме на скарата октоподчетата в продължение на 7 минути.
Сега вече нарязваме тиквичките на колелца и също ги препичаме на скарата....
30 Януари
Бекончета на скараТака е хубаво да престой няколко часа, след което се пече на намазана скара....
04 Септ.
Наденички на скараНаденичката се обелва и се реже на три надлъж.
Поръсва се малко със сол и чубрица. Пече се на загрята скара.
Листенцата маруля се дробят на парчета, цвеклото - също.
Гарнира се към готовите наденички....
20 Февр.
Мряна на скараЗагрейте добре скарата и я намажете с парче сланина. Изпечете рибата първа откъм гърба, а след това обърнете. Изпечената страна полейте с прясно изстикан лимонов сок....
14 Март
Кефал на СкараВключваме скарата да загрява, а рибата оставяме за около час да поеме от подправките.
Поставяме рибата на добре загрятата скара, но предварително я натъркваме с кората на лимона.
Печем от двете страни....
28 Май
1