Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фул МедамесСложете боба да се вари на бавен огън, докато напълно уври.
Щом е готов, го отцедете и оставете леко да се охлади.
През това време нарежете на тънки полумесеци лука и скълцайте чесъна....
16 Ноем.
Фул медамес с яйцаФул медамес всъщност е самата бобена смес, която може да се консумира като салата, разядка или в случая - с яйца. За да направим сместа, започваме със запържването на ситно нарязания лука в малко олио....
10 Януари
2
Малеби (любимото на Тодор Живков)Разтворете добре нишестето в 300 мл студена вода. Кипнете останалта вода с млякото и захарта и разбъркайте вътре нишестето.
Бъркайте и след като кипне и се сгъсти, снемете от котлона и добавете розовата вода.
Сипете...
09 Август
Любимото сиренце на цялото семействоНарязваме сиренето на кубчета в чинийка.
Прибавяме нарязания на ситно кромид.
Поръсваме с червен пипер, олиото и подправката 10 зеленчука.
Да ви е вкусно!...
22 Април
Любимото свинско Уелингтън на Гордън РамзиОпитайте още днес Любимото свинско Уелингтън на Гордън Рамзи!...
25 Март
Съкровищата на фараонитеКъде са изчезнали богатствата на фараоните, погребани в Долината на кралете?...
29 Юни
Проклятието на фараонитеИзключително загадъчна история се случила в Гиза, недалеч от Кайро. Няколко италиански археолози открили погребение на египетски фараон и жена му.
След като прочели надписите на гробницата, те разбрали, че великата богиня...
13 Май
8
Любимото катино мезеКъм края на готвенето катиното мезе се овкусява със смлян черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.
Сервира се любимото катино мезе, поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз. Да ви е сладко!...
30 Януари
Любимото Дайкири с ПъпешИзрязваме горната част на пъпеша, за да стане като капаче. Със супена лъжица премахваме семките, а после и издълбаваме целия плод.
Прехвърляме плода в шейкъра и го пасираме с пасатора....
23 Юни
Любимото руло от тиквичкиПри желание любимото руло от тиквички да бъде приготвено в по-малко количество, пропорциите на тиквичките и яйцата са 1:1....
15 Май
Любимото ризото с гъбиПуснете гъбите, нарязани на малки парченца (особено ако ползвате замразени гъби, нарежете ги на много ситно ). Захлупете съда и задушете за 10 мин. Отстранете от огъня....
11 Август
Любимото ризото с манатаркиСервирайте любимото ризото с манатарки с пармезан и охладено бяло вино.
Добър апетит и наздраве!...
20 Юни
Червеният еликсир на фараонитеЧервеният еликсир на фараоните е всъщност най- обикновен чай от хибискус (обикновен дотолкова, доколкото се касае приготвянето му чрез запарване) и не е поднасян само на фараоните....
05 Февр.
1
Фараоните на Древен ЕгипетНай-влиятелните фараони в Древен Египет се нареждат и сред най-значимите исторически личности в Стария свят.
Ето някои от най-известните и могъщи фараони в дългата история на Древен Египет....
19 Януари
Фараоните ползвали чадъриКогато рисували фараони, древните египетски художници рисували и чадър.
През деветнадесети век в Англия се е смятало за проява на лош вкус да се носи чадър под мишницата....
17 Юни
Асеневско блюдоАсеневското блюдо се задушава около 2 часа на тих огън под похлупак. Ако е нужно се добавя още вода. Когато мръвките омекнат, се добавя ситно нарязаните парчета топено сирене....
25 Окт.
1
Любимото ризото с пиле и зеленчуциПри сервиране поръсете обилно с кашкавал или настърган пармезан любимото ризото с пиле и зеленчуци....
17 Ноем.
1
Аспержите са били любими на фараонитеВърху саркофазите на фараоните има изображения на аспержи. Кълновете ѝ са смятани от египетските лечители за целебни. Те им придавали божествена сила и свързвали свойствата ѝ с продължението на човешкия род....
11 Окт.
Нови 30 мумии в земята на фараонитеМумиите са намерени в Гирс ал Мудир, западно от стъпаловидната пирамида на цар Джосер – първата от епохата на фараоните, заяви египтологът Захи Хауас....
10 Февр.
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и празДобавят се парчетата пилешко месо и вода до средата на тавата.
Ястието се пече на 180 градуса за около час и половина.
Любимото пиле с лук, моркови, гъби и праз е много вкусно и крехко....
01 Дек.
1