Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционен български тутманик с масло и сиренеТрадиционен български тутманик с масло и сирене
08 Дек.
2
Традиционният български тутманик с масло и сирене е много вкусен....
5 класически забравени български ястия5 класически забравени български ястия
26 Февр.
28
Много спомени са свързани с купата ухаещ качамак, обилно поръсен със сирене, разтопено масло и малко червен пипер. Или може би вие сте го предпочитали приготвен с пръжки и сланина....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се. Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно....
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно....
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
29 Март
Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката, черния пипер, две яйца и малко брашно около 1 с.л....
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...
Български питки за бургериБългарски питки за бургери
13 Дек.
Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
Класически български пържени кюфтетаКласически български пържени кюфтета
04 Януари
2
Класическите български пържени кюфтета са много вкусни....
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по български
01 Окт.
Разбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка. Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно. Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните...
Традиционен Български Домашен ЛокумТрадиционен Български Домашен Локум
16 Юни
Традиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад....