Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционен български тутманик с масло и сиренеТрадиционният български тутманик с масло и сирене е много вкусен....
08 Дек.
2
5 класически забравени български ястияМного спомени са свързани с купата ухаещ качамак, обилно поръсен със сирене, разтопено масло и малко червен пипер. Или може би вие сте го предпочитали приготвен с пръжки и сланина....
26 Февр.
28
Български качамакМаслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене. Полива се с пиперосаното масло....
20 Януари
12
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Български коледни сладкиСлед това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно....
17 Дек.
1
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа....
14 Март
3
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта....
01 Окт.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
01 Май
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Български коледни сладкиСлед това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно....
17 Дек.
1
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Български традиционни картофени кюфтетаКъм намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката, черния пипер, две яйца и малко брашно около 1 с.л....
29 Март
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал.
Приятен Апетит :)...
05 Януари
Български питки за бургериМаята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне.
Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
13 Дек.
Класически български пържени кюфтетаКласическите български пържени кюфтета са много вкусни....
04 Януари
2
Сос Ремулад по българскиРазбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка.
Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно.
Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните...
01 Окт.
Традиционен Български Домашен ЛокумТрадиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад....
16 Юни