Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре.
Пресипваме в охладена коктейлна чаша....
30 Окт.
Какво е това вътреочно налягане?Вътреочното налягане представлява натиска от специфична течност вътре в окото. Тази течност се секретира от цилиарно тяло, което е разположено зад ириса. Ролята на течността е да поддържа очния тонус, има очистваща и подхранваща...
02 Окт.
Просоциално поведение - какво е това?Даряване:
Имате голямо разнообразие и избор за това какво можете да дарите, защото има толкова много хора, които са в нужда....
14 Дек.
Панирани топени сиренца по рецепта на БениСервираме панирани топени сиренца по рецепта на Бени топли с домашното сладко от боровинки....
07 Ноем.
Марудници по родопски от кухнята на БениСервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
23 Март
Зъбите Ви падат насън или са криви? Какво означава това?Сънищата в които Ви падат зъбите са може би най-разпространените сънища въобще. Най-честите сценарии на подобни сънища са, че зъбите просто се ронят в ръцете Ви или че падат един по един просто с леко подръпване. Подобни...
01 Февр.
5
Неаполитански кекс с череши по рецепта на БениРазбиваме маслото със захарта. Прибавят се един по един жълтъците, прясното мляко, ванилията и брашното с бакпулвера.
Накрая прибавяме разбитите на сняг белтъците.
Половината от кексовата смес изсипваме в намазнена...
06 Юни
1
Тиквички бюрек на фурна по рецепта на БениТиквичките бюрек на фурна по рецепта на Бени са готови....
28 Май
Bomboloni или италиански поничкиМоже да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
21 Ноем.
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
14 Януари
3
Зимен или сиромашки тараторЗелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
08 Януари
Плодова пита със сини сливи по рецепта на БениИзмийте сливите, отстранете костилките, разделете ги на половинки, поръсете ги с една супена лъжица брашно и ги разбъркайте.
В купа разбийте с миксер яйцата, прибавете поетапно захарта и ванилията и продължете с разбиването...
25 Юли
Дендротерапия – какво е това?Какво казват учените за дендротерапията?
Учените от Института по биолокация на Британския здравен институт казват, че всяко дърво има биополе (акумулира енергията от космоса)....
20 Август
Силимарин - какво е това?Какви са механизмите на действие на силимарина не е изучено напълно до този момент....
16 Март
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиАко не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната.
След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
27 Ноем.
Кифлички с шоколад или мармаладНе се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
17 Дек.
Щирник или габровската зелена баницаДа поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
19 Окт.
Саламура от риба или месоМоже да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
06 Дек.
Гевречета със сусам или макПоръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....
15 Дек.
Сироп от дренки или шипкиИзмитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
06 Окт.
Пай с лимец или ечемикЛимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин.
Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
29 Юни