Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадово фондю МимиРазтопетешоколада на пара, добавете млякото, рома и ванилията.
Гарнирайте по желание с плодове, целувки, бишкоти....
08 Януари
Тройно шоколадово фондюРазтопете трите вида шоколад в три отделни съда на водна баня. След това на всеки се сипва по 1/3 от сметаната и олиото.
Сервирайте разтопения шоколад в три отделни купички, заедно с ягоди, други плодове по избор и бисквити...
10 Май
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да приготвим перфектен фонданПреди да се запознаем как бързо и лесно да приготвим фондан в домашни условия, нека първо изясним какво представлява той.
Фонданът е вид захарна глазура, която се приготвя от захар и вода чрез варене....
17 Окт.
1
Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?Ако не се справите с издирването, можете в крайна сметка да използвате форма за мъфини и вместо шоколадово яйце да приготвите също толкова вкусни шоколадови бисквити по абсолютно идентична технология....
01 Май
Пиле фондюНарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои.
Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
21 Март
1
Снежно фондюВ съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
09 Януари
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
25 Февр.
Фондю по селскиРазтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес.
Овкусява се с подправките.
Филиите хляб се нарязват на кубчета.
На вилица се набожда хапка...
08 Юни
1
Фондю по парижкиОставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.
Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Брашното се смесва с млякото и се добавя в сместа....
29 Април
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
20 Юли
Фондю с шоколадТака приготвения шоколад се слага в съд за фондю.
Плодовете може да набучете на шишчета. В купички разпределете смлени ядки, кокосови стърготини....
22 Март
1
Фондю с гъбиЗагрейте маслото направо в съда за фондю и сложете гъбите да се запържат заедно с лука за около 10 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте бавно млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
Фондю с вишниПасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън. Бисквитите се топват във вишневата смес от всеки от гостите....
25 Юли
Ерусалимски артишок - как да го приготвим наистина вкусенИма репутация на храна, която се среща почти само при тези, които разбират гастрономията и знаят как да приготвят гулия....
29 Юни
Какво е петмез и как да го приготвим?Сгъстеният плодов сок без допълнително добавена захар наричаме петмез, а някъде рачел или маджун.
Уникалното сладко изкушение, неизменно приготвяно в миналото у нас, има консистенцията на пчелния мед, но се прави...
09 Окт.
Витамина Морков и как да го приготвим правилноЗа да се запазят най-голяма част от полезните вещества (витамини, минерали и антиоксиданти), най-добре е морковите да се приготвят на пара (пет минути са достатъчни), нарязани на шайби с дебелина 6-7 мм....
12 Май
Какво представлява боршът и как да го приготвимВ Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо.
В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
26 Окт.
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Фондю с бяло сиренеНатрийте съда за фондю с чесън. Стопете маслото, добавете брашното и разбъркайте, като запържите за 2-3 минути.
Бавно долейте млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Билките са безценен природен дар, който използваме за различни цели, но най-вече в медицината, козметиката и кулинарията. От билки се правят тинктури, отвари, запарки, чайове и извлеци след обработка.
Има...
08 Окт.
Домашен балсам за къдрава коса - как да го приготвим?Как да приготвим домашния балсам за къдрава коса
В малка купа разтопете 2 с.л. кокосово масло и 1 с.л. ший масло. Добавете 1 с.л. мед и няколко капки от етеричното масло по избор....
13 Февр.