Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадово фондю МимиШоколадово фондю Мими
08 Януари
Разтопетешоколада на пара, добавете млякото, рома и ванилията. Гарнирайте по желание с плодове, целувки, бишкоти....
Тройно шоколадово фондюТройно шоколадово фондю
10 Май
Разтопете трите вида шоколад в три отделни съда на водна баня. След това на всеки се сипва по 1/3 от сметаната и олиото. Сервирайте разтопения шоколад в три отделни купички, заедно с ягоди, други плодове по избор и бисквити...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да приготвим перфектен фонданКак да приготвим перфектен фондан
17 Окт.
1
Преди да се запознаем как бързо и лесно да приготвим фондан в домашни условия, нека първо изясним какво представлява той. Фонданът е вид захарна глазура, която се приготвя от захар и вода чрез варене....
Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?
01 Май
Ако не се справите с издирването, можете в крайна сметка да използвате форма за мъфини и вместо шоколадово яйце да приготвите също толкова вкусни шоколадови бисквити по абсолютно идентична технология....
Пиле фондюПиле фондю
21 Март
1
Нарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои. Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
Снежно фондюСнежно фондю
09 Януари
В съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Фондю по селскиФондю по селски
08 Юни
1
Разтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес. Овкусява се с подправките. Филиите хляб се нарязват на кубчета. На вилица се набожда хапка...
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Брашното се смесва с млякото и се добавя в сместа....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа. Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто с подходящи бисквити и плодове....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Така приготвения шоколад се слага в съд за фондю. Плодовете може да набучете на шишчета. В купички разпределете смлени ядки, кокосови стърготини....
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Загрейте маслото направо в съда за фондю и сложете гъбите да се запържат заедно с лука за около 10 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте бавно млякото при непрекъснато бъркане....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън. Бисквитите се топват във вишневата смес от всеки от гостите....
Ерусалимски артишок - как да го приготвим наистина вкусенЕрусалимски артишок - как да го приготвим наистина вкусен
29 Юни
Има репутация на храна, която се среща почти само при тези, които разбират гастрономията и знаят как да приготвят гулия....
Какво е петмез и как да го приготвим?Какво е петмез и как да го приготвим?
09 Окт.
Сгъстеният плодов сок без допълнително добавена захар наричаме петмез, а някъде рачел или маджун. Уникалното сладко изкушение, неизменно приготвяно в миналото у нас, има консистенцията на пчелния мед, но се прави...
Витамина Морков и как да го приготвим правилноВитамина Морков и как да го приготвим правилно
12 Май
За да се запазят най-голяма част от полезните вещества (витамини, минерали и антиоксиданти), най-добре е морковите да се приготвят на пара (пет минути са достатъчни), нарязани на шайби с дебелина 6-7 мм....
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо. В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Натрийте съда за фондю с чесън. Стопете маслото, добавете брашното и разбъркайте, като запържите за 2-3 минути. Бавно долейте млякото при непрекъснато бъркане....
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацерат и как да си го приготвим?
08 Окт.
Билките са безценен природен дар, който използваме за различни цели, но най-вече в медицината, козметиката и кулинарията. От билки се правят тинктури, отвари, запарки, чайове и извлеци след обработка. Има...
Домашен балсам за къдрава коса - как да го приготвим?Домашен балсам за къдрава коса - как да го приготвим?
13 Февр.
Как да приготвим домашния балсам за къдрава коса В малка купа разтопете 2 с.л. кокосово масло и 1 с.л. ший масло. Добавете 1 с.л. мед и няколко капки от етеричното масло по избор....