Мариела Христова
Мариела Христова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мариела Христова
Наистина много късно вечеряте. Трябва поне до 18-18:30h да се вечеря, за да може храната да се смели преди лягане.
Мариела Христова
Ирина, пожелавам ти време за повече почивка, за да имаш възможност да се храниш рационално.
Мариела Христова
Веднага като се събудя и закусвам, после пия кафето.
Мариела Христова
Обичам бял шоколад и го използвам при приготвяне на торти.
Мариела Христова
Пия вода, но най-малко половин час след хранене.
Мариела Христова
Използвала съм само лимоновите корички и ми харесват много.
Мариела Христова
Когато правя пълнени чушки, отгоре ги заливам с бял сос като размивам само брашно и вода.
Мариела Христова
Не го запържвам, директно поливам чушките и разбърквам като го оставям няколко минути във фурната след това.
Мариела Христова
В кулинарията също и аз не съм я ползвала, но с нея се предпазваме от комари. За това е много ефикасна.
Мариела Христова
На село садим ранен сорт "Идеал". От тях правим всичко - салати, консерви, доматен сок.
Мариела Христова
Любима от баба ми рецепта е щирник със спанак и сирене: спанак - 1 пакетче (бланширан, около 400 г) сирене - 200 г яйца - бр. вода - 200 мл брашно - 300 г олио - 4 с.л. От брашното, водата и олиото замесвам тесто и го разделям на 3 части. Една по една частите се разточват в малък кръг, намазват се с олио и се оставят за 10-15 минути, след което се разтеглят до големината на тавата, в която ще ги печем. В единия край се поставя спанак, отгоре натрошено сирене и се навива на руло. Получените рула се навиват в намаслена тава във формата на охлюв. Яйцата се разбиват с малко олио и вода и с тях се залива щирникът. Пече се във фурна на 180 градуса около 50 минути.
Мариела Христова
Аз преди няколко години също събирах печати, но от 100-те национални исторически обекти на България, а не кръчми. Човек трябва да има доста свободно време да обикаля из красотите на страната ни.
Мариела Христова
Страхотно, прекрасен подарък. Аз скоро без повод получих грил тиган.
Мариела Христова
Аз ги разбивам предварително и добавям натрошено сирене, малко черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Загрявам олио и ги изсипвам като бъркам постоянно.
Мариела Христова
Ние ги събираме след дъжд. Слагаме ги в 1 кофа и ги затваряме плътно с капак за 1 нощ. На следващия ден ги попарваме няколко пъти с гореща вода и ги сваряваме с черупките, и после отделяме месото им. Освен панирани са много вкусни и с ориз.
Мариела Христова
Избърсвам стените с кърпа, напоена с оцет и разтворен с вода. Отделно вътре поставям в чинийка памук, напоен с оцет за 1-2 часа.
Мариела Христова
Когато карамелизирам захар, за да почистя по-лесно тавата след това я заливам с лимонов сок, но чак във фурната не ми е излизала и не знам това дали ще е ефикасно. Иначе фурната си почиствам с обезмаслители като все пак се старая да я поддържам чиста.
Мариела Христова
Често купувам китайски микс от зеленчуци.