Ваня Адърска
Новак
Моята стенаРецепти19Снимки33СтатииСъвети1Коментари7Форумни темиПостове във форума3За менИзпрати съобщениеточки515
Време е да видите и годишните награди
Наградите наистина са страхотни! Пожелавам успех на всички!
Изкуството да месиш и изпечеш козунак?!
Мили дами, повечето захар прави тестото тежко и затова няма конци
Изкуството да месиш и изпечеш козунак?!
опитайте този вид - лесен и сладък.
яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване)
захар - 150 грама кристална
прясно мляко - 200 млолио - 80 мл мая - 20 грама прясна
брашно - 550 - 600 грама тестото трябва да е меко, но да не лепне на пипане
ванилия - 2 бр.
кора от лимон - от 1 лимони
стафиди
орехи
сладко
Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин да втаса.
Второ месене - 15 мин. Второ втасване - 30 мин.
След това идва ред на оформянето. Аз разделям на две топки.
Всяка топка разделям на четири дълги фитили. В два от тях слагам сладко и завивам. Сплитам четирите фитила на плитка.
Поставям във форми за печене и оставям във фурната на 50 гр за 15-20 мин за трето втасване.
Намазвам с белтък отгоре и поръсвам захар.
Пека на 160 гр. за около час, но все пак проверявам с клечка.