Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Ваня Адърска»Моите форумни постове
Ваня Адърска
Ваня Адърска
Новак

Моите форумни постове

Ваня АдърскаВреме е да видите и годишните награди
Наградите наистина са страхотни! Пожелавам успех на всички!
Ваня АдърскаИзкуството да месиш и изпечеш козунак?!
Мили дами, повечето захар прави тестото тежко и затова няма конци
Ваня АдърскаИзкуството да месиш и изпечеш козунак?!
опитайте този вид - лесен и сладък. яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване) захар - 150 грама кристална прясно мляко - 200 млолио - 80 мл мая - 20 грама прясна брашно - 550 - 600 грама тестото трябва да е меко, но да не лепне на пипане ванилия - 2 бр. кора от лимон - от 1 лимони стафиди орехи сладко Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин да втаса. Второ месене - 15 мин. Второ втасване - 30 мин. След това идва ред на оформянето. Аз разделям на две топки. Всяка топка разделям на четири дълги фитили. В два от тях слагам сладко и завивам. Сплитам четирите фитила на плитка. Поставям във форми за печене и оставям във фурната на 50 гр за 15-20 мин за трето втасване. Намазвам с белтък отгоре и поръсвам захар. Пека на 160 гр. за около час, но все пак проверявам с клечка.