Илиана Първанова
Гуру
Моята стенаРецепти945Снимки4503Статии57Съвети10Коментари21Форумни теми2Постове във форума21За менИзпрати съобщениеточки28456
Елдата е много полезна! Поради съдържанието си на фосфор, може даже да замени рибата! Както много от варивата, може да се приготви, както солена, така и сладка! Например: Елда варена със зеленчуци и гъби, или пък да се свари без нищо и да се добави към нея свежа салата по желание..А сладка можем да я приготвим като пак така я свари чиста и след като малко се охлади, добавим мед, може и канела по желание!
Също така е много специфично каква е точно елдата- има светла, има и тъмно-кафява. Тъмно-кафявата е по-разпространена и по-евтина, но има по-силен вкус, тъй като при самото белене е леко печена, за да се махне по-лесно люспата й. Докато светлата елда има по-неутрален вкус, но е малко по-скъпа, тъй като се бели с по-сложна технология без много термична обработка! Аз лично препоръчвам светлата,разликата в цената е малка, но наистина си заслужава да се приема, заради полезните й свойства!