Форумните Постове на Илиана Първанова

  • Илиана ПървановаКаква марка краве масло използвате?Привет! В годините използваме единствено и само немското масло - Краве Масло Deutsche Markenbutter! С краварката в левия ъгъл ! Немското краве масло е изцяло натурален продукт - 82% масленост, не съдържа примеси и растителни мазнини. Deutsche Markenbutter е гаранция за отличния вкус на вашите ястия. Произведено в Германия под строг контрол, маслото е натурален продукт, без консерванти и растителни мазнини. Кравето масло е богато е на витамини D, A, E, K, които поддържат имунната система и се усвояват бързо от организма. Опаковка 250 г Стойността му е средна, ала качеството му е високо! Изключително сме удовлетворени от вкуса и съдържанието му ! Препоръчвам!
  • Илиана ПървановаКолко пъти готвите през седмицата обикновено?Всеки божи ден приготвяме с любов храната си! Сутрин, обед и вечер, за да е прясно приготвено и само необходимото количество, тъй като от години не използваме хладилник! Благодарни сме на градината ни, че ражда в изобилие зеленини и ни обоготява с минерали и витамини! Като прибавим и междинните закуски стават общо 5 хранения на ден! Изключително важно е за мен и дъщерите ми да се храним редовно, като акцента и фокуса е върху качеството, а не върху количеството! Към 30 пъти си приготвяме храна през седмицата, а за месеца надвишават 100 пъти! Като градинарки не можем да си позволим да се трудим и да пропускаме хранения - необходима ни е енергията на ПриРодата! Не сме с наднормено тегло, точно защото се храним скромно и редовно! Благодарим за което!
  • Илиана ПървановаКакво мислите за Корейската кухня?Привет! Тъй като и ние изключително много почитаме Корея - във всякакви направления, сме на мнение че храната и отношението в приготвянето й е на много високо ниво! Изключителна чистота и натурални вкусове! Много почитат традиционните си ястия, без които и днес не могат да си представят трапезата! На нея винаги присъстват много малки купичките с по малко но много разнообразна храна (дори сме виждали да консумират здравословно приготвена риба за закуска)! Част от най-известните ястия са: кимбап, кимчи, рамьон (със соджу - питие), бибимбап, токбоки, манду, нудълси, джаджангмьон и мн. др.! Кимчи е най-традиционното ястие, което е неизменно на трапезата - ферментирало пикантно зеле - забавното в случая за нас бе, като разбрахме, че снимайки се за усмивка казват КИМЧИИИ, а в Бълагрия - ЗЕЛЕЕЕ, което е същото ! Горди сме, че над 10 години прекрасният българин Михаил Ашминов, ни представлява в Южна Корея приготвяйки в своя Български ресторант традиционни български ястия и споделя родния уют! Радва се на голяма популярност, тъй като го канят в много телевизионни предавания! Изключително достоен представител за България! Много се радваме, че в България все повече и повече хората се запознават с Корейската култура, организират се фестивали и се отварят ресторанти в различни градове ! Пожелаваме на всеки да опита поне едно корейско ястие!
  • Илиана ПървановаБързи ястия за неочаквани гостиЯхния от оранжева леща (с зеленчуци и подправки) освен, че е прекрасна на вкус, а и само докато си приготвяш подправките тя вече се е сварила! С няколко препечени филийки насища и засища! Бързо, лесно и уютно ястие, с което можем да впечатлим гостите!
  • Илиана ПървановаЗа новия рецептурник за детските градиниНай-важното е храната за децата да е приготвена с Любов!
  • Илиана ПървановаКорен куркума или куркума на прах?Куркумата на прах позволява да я използваме в много повече ястия, отколкото корена. Ние лично си купуваме истинска куркума на прах от индийски магазини,които има в по-големите градове, за да сме сигурни в качеството. По-разпространената в обикновените хранителни магазини е по-евтина, тъй като е смесена с къри и състава й е 50%куркума и 50% къри. Разликата в цената с индийската (истинската) е малка, но определено се усеща по вкуса. Препоръчвам я силно, понеже е много по-ароматна и придава много по-наситен вкус на ястията!
  • Илиана ПървановаНякой правил ли е житния режим за пречистване?Привет! Най-прекрасното пречистване, след което с новите обновени кръвни клетки, сме готови да вдишаме цветния прашец на уханната пролет !
  • Илиана ПървановаКое е най-българското ястие?Баница със сирене! Много от европейските страни, известни с тестените си изделия, не познават продукта - точени кори , и не са опитвали това кулинарно произведение на Българските Баби - Баницата!
  • Илиана ПървановаЗнаете ли колко минути се вари елда?15 минути са достатъчни,за да се свари това вълшебно триъгълно зрънце! Както за азиатците основна храна е ориза, така в Русия почитат елдата и приготвят от нея много различни ястия! Освен, че е богата на безброй витамини и минерали, изненадващото в нея е, че съдържа фосфор и така може да замества рибата! Има странен и специфичен мирис и вкус, ала с чудни подправки и зеленчуци си е достойна храна! И накрая за десерт, с мед или тръстикова захар подсладена и на децата Ви ще е любима!
  • Илиана ПървановаКомбинацията джинджинфил и мед?Уникално вълшебство, поддържащо имунната система в перфектно състояние! Мощен антиоксидант за зимата! Най-добре е джинджифила да е настърган на най-ситното ренденце, за да може да си пусне повече сок! Екстремно! Който го приеме, не се разболява през зимата!
  • Илиана ПървановаЛавандула!Използвате ли я?Може да се направи много ароматен чай! Само трябва да се има предвид,че лавандулата сваля кръвното!
  • Илиана ПървановаСподелете рецепти с елда?Елдата е много полезна! Поради съдържанието си на фосфор, може даже да замени рибата! Както много от варивата, може да се приготви, както солена, така и сладка! Например: Елда варена със зеленчуци и гъби, или пък да се свари без нищо и да се добави към нея свежа салата по желание..А сладка можем да я приготвим като пак така я свари чиста и след като малко се охлади, добавим мед, може и канела по желание! Също така е много специфично каква е точно елдата- има светла, има и тъмно-кафява. Тъмно-кафявата е по-разпространена и по-евтина, но има по-силен вкус, тъй като при самото белене е леко печена, за да се махне по-лесно люспата й. Докато светлата елда има по-неутрален вкус, но е малко по-скъпа, тъй като се бели с по-сложна технология без много термична обработка! Аз лично препоръчвам светлата,разликата в цената е малка, но наистина си заслужава да се приема, заради полезните й свойства!
  • Илиана ПървановаКакво да си направя за закуска?Пълнозърнеста юфка със сирене или извара! Може даже сладко да добавите - въпрос на вкус!
  • Илиана ПървановаКакво да си направя за закуска?Кус-кус със сирене или извара (може сладко-солено - по избор)! Наистина засища щом искате да Ви е сито до обяд!