Катя Лулчева
![Катя Лулчева](https://gotvach.bg/files/avatars/avatar.png)
Новак
Моята стенаРецепти3СтатииСъветиКоментари7Форумни темиПостове във форума2За менИзпрати съобщениеточки6
![Катя Лулчева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Когато съм квасила мляко, винаги съм предвиждала двойно количество закваска(т.е.- препоръчват ти 1 лъжица- аз ти препоръчвам- 2).Освен това, когато сваря млякото, го оставям да изстине малко повече(това да ти търпи пръста в него, не го ползвам, защото ми киселее после).Значи, става дума, млякото да е хладко- прибавя се подквасата и се изолира по традиционния начин тази температура от околната- с одеяла, завивки, вълнени тъкани, и въобще , каквото имате.От тук насетне, се удължава и времето за подквасване( защото температурата на млякото е ниска).Ако са били нужни преди 6 часа- удължете ги на 10-12.Всъщност, след това време, самата консистенция ще ви подскаже, кога да го приберете на хладно.Не налагам мнение, само споделям опит, от който съм доволна!Успех!
![Катя Лулчева](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Приятно бях изненадана от благодарността, която екипът, ми изрази публично, по повод на публикувана от мен рецепта! Благодаря ви, за вниманието и отношението. :y: