Катя Лулчева

Новак
Моята стенаРецепти3СтатииСъветиКоментари7Форумни темиПостове във форума2За менИзпрати съобщениеточки6

Когато съм квасила мляко, винаги съм предвиждала двойно количество закваска(т.е.- препоръчват ти 1 лъжица- аз ти препоръчвам- 2).Освен това, когато сваря млякото, го оставям да изстине малко повече(това да ти търпи пръста в него, не го ползвам, защото ми киселее после).Значи, става дума, млякото да е хладко- прибавя се подквасата и се изолира по традиционния начин тази температура от околната- с одеяла, завивки, вълнени тъкани, и въобще , каквото имате.От тук насетне, се удължава и времето за подквасване( защото температурата на млякото е ниска).Ако са били нужни преди 6 часа- удължете ги на 10-12.Всъщност, след това време, самата консистенция ще ви подскаже, кога да го приберете на хладно.Не налагам мнение, само споделям опит, от който съм доволна!Успех!

Приятно бях изненадана от благодарността, която екипът, ми изрази публично, по повод на публикувана от мен рецепта! Благодаря ви, за вниманието и отношението. :y: