Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Маринелка»Единичен статус #43658
  • МаринелкаМаринелкадобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Торта Наполеон с фини корипреди 8 годиниТорта Наполеон с фини кориТорта Наполеон с фини кори16.03.2016Торта Наполеон
    • Маринелка
      МаринелкаНеобходими продукти

      500 гр фини кори за баница За крема: 1 литър прясно мляко 15 супени лъжици захар 10 супени лъжици брашно с връх 4 ванилии/лимонова кора 100гр масло краве 200мл течна сладкарска сметана


      Корите се накъсват и изпичат до златисто .През това време се приготвя крема , млякото със захарта на котлона , като заделяме малко от млякото за брашното.Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.Оставяме крема да се охлади насрана и слагаме маслото и ванилиите /лимоновата кора/, като бъркаме до поемане на маслото (крема не трябва де е горещ когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича.Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно към вече изстиналия крем .Крема става пухкав.Зпочваме да сглобяваме тортата , в ринг с падащи стени застиламе хартия , отдолу слагаме пласт от изпечените кори , ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.След това с помощта на нож прокарваме по крайщата , ако има нужда да се отдели тортата, украсяваме по желание.