Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Маринелка в Gotvach.bg
Маринелка
![Маринелка](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20160504_012041_18575.webp)
Новак
Моята стенаРецепти8СтатииСъветиКоментари2Форумни теми1Постове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки175
Маринелкадобави ТЕМАТИЧНА рецепта СЪС снимка: Торта Наполеон с фини корипреди 9 години
Торта Наполеон с фини кори16.03.2016Торта Наполеон
Маринелкасготви: Пухкав ябълков кекспреди 7 години
Пухкав ябълков кекс13.03.2017Кекс
Маринелкасготви: Натурален сок от кайсиипреди 8 години
Натурален сок от кайсии20.11.2021Напитки
Маринелкасготви: Сиренки с макпреди 8 години
Сиренки с мак25.02.2017Сиренки
Маринелкасготви: Тутманик Карниерапреди 8 години
Тутманик Карниера10.02.2017Тутманик
Маринелкадобави рецепта със снимка: Пухкави хлебчетапреди 8 години
Пухкави хлебчета13.01.2017Хлебчета
Маринелкасготви: Голямо кюфте в гювечепреди 8 години
Голямо кюфте в гювече07.07.2016Гювечета
Маринелкасготви: Домашни сладки с маспреди 8 години
Домашни сладки с мас08.11.2016Масленки
Маринелкадобави снимка към: Гофретипреди 8 години
Маринелкасготви: Гофретипреди 8 години
Гофрети26.06.2014Палачинки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
500 гр фини кори за баница За крема: 1 литър прясно мляко 15 супени лъжици захар 10 супени лъжици брашно с връх 4 ванилии/лимонова кора 100гр масло краве 200мл течна сладкарска сметана
Корите се накъсват и изпичат до златисто .През това време се приготвя крема , млякото със захарта на котлона , като заделяме малко от млякото за брашното.Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.Оставяме крема да се охлади насрана и слагаме маслото и ванилиите /лимоновата кора/, като бъркаме до поемане на маслото (крема не трябва де е горещ когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича.Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно към вече изстиналия крем .Крема става пухкав.Зпочваме да сглобяваме тортата , в ринг с падащи стени застиламе хартия , отдолу слагаме пласт от изпечените кори , ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.След това с помощта на нож прокарваме по крайщата , ако има нужда да се отдели тортата, украсяваме по желание.Харесва миОтговор