Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Единичен статус #54897
Anonimen
Anonimen
Новак
  • АнонименАнонимендобави коментар към: Голям селски козунак на конципреди 8 годиниГолям селски козунак на конциГолям селски козунак на конци09.11.2021КозунакИскам да добавя една корекция към рецептата - маята да бъде кубче и половина, а мазнината - смес от олио, мас и масло (в никакъв случай да не е мандраджийско, защото то мирише на сирене). Когато имаме голямо количество мазнина и захар, както е в случая, необходимо е по-голямо количество мая, за да втасат добре козунаците и да се получи леко и пухкаво печиво. От посоченото количество продукти аз правя три козунака, поставям ги в продълговата кексова форма и ги пека едновременно, защото в противен случай останалият за по-късно печене козунак ще превтаса и няма да е хубав. Рецептата е много хубава, правя козунаци от години точно по нея! Препоръчвам я на всички, дори на новобранци в месенето.