Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Единичен статус #57998
Anonimen
Anonimen
Новак
  • АнонименАнонимендобави коментар към: Свинско филе с чесън и вино по Варненскипреди 8 годиниСвинско филе с чесън и вино по ВарненскиСвинско филе с чесън и вино по Варненски06.11.2022СушеницаОтносно виното - да, това е едното действие на виното, запазва свежия цвят на месото, освен това овкусява и допълнително консервира. Аз приготвям филе по следния начин - овалвам го в сол, престоява в хладилника 12 ч, после го изваждам от солта и го слагам в съд с вино за 3-4 ч., след което го подсушавам, овалвам го в подправки и с конец провесено на хладно го суша 5-7 дни, след това е готово за консумация. Вероятно през топлите месеци ще се суши в хладилника - нямам опит, засега сушим месо само през студените месеци. Чесънът който добавям е на гранули, смесен с другите подправки.