Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Нина»Единичен статус #721143
Nina
Nina
Новак
  • НинаНинапубликува в кулинарната мрежапреди 5 години, преди 5 годиниПредложение как да сготвя телешки денвър стек?

    https://gotvach.bg/
    • Нина
      НинаМного благодаря за отговора. Направих ги на тиган и после малко във фурната, но съм допуснала някои грешки явно :Д обръщах ги по няколко пъти в тигана, и ги посолих предварително стековете... А другата голяма грешка е, че ги купих от голяма верига магазини. Боядисани в червено, а когато ги измих станаха сиво-сини :( Вече само от месарници ще си пазарувам месото.
      Съветите ви ще са ми много полезни за следващия път!
      • Yordanka KovachevaYordanka KovachevaНяма нищо, че сте допуснали някои грешки, така човек се учи :)И наистина освен няколкото важни правила, още по- важно е качеството на месото и правилно казвате, че по- добре да се вземе от месарница. Следващият път съм сигурна, че ще постигнете отлични резултати!
    • Yordanka Kovacheva
      Yordanka KovachevaНа барбекю, грил или тиган (с много малко мазнина). Месото трябва да е на стайна температура и се пече от всяка страна на силен огън до желаната от вас готовност, но е важно да не обръщате по няколко пъти, а докато не добие златист загар от едната страна, не обръщайте от другата. В противен случай става сухо. Солта също извлича соковете от месото, затова посолете стековете чак накрая при поднасяне, най добре с едра люспеста сол.Моят съвет е и да не слагате подправки, нито да мариновате, но ако все пак решите да го направите малко черен пипер или мащерка не би било зле да се използва в умерени количества, за да не засенчва аромата на месото. Успех.