Нинапубликува в кулинарната мрежапреди 5 години, преди 5 годиниПредложение как да сготвя телешки денвър стек?
https://gotvach.bg/
Харесва ми
НинаМного благодаря за отговора. Направих ги на тиган и после малко във фурната, но съм допуснала някои грешки явно :Д обръщах ги по няколко пъти в тигана, и ги посолих предварително стековете... А другата голяма грешка е, че ги купих от голяма верига магазини. Боядисани в червено, а когато ги измих станаха сиво-сини :( Вече само от месарници ще си пазарувам месото.
Съветите ви ще са ми много полезни за следващия път!Харесва миОтговор
Yordanka KovachevaНяма нищо, че сте допуснали някои грешки, така човек се учи :)И наистина освен няколкото важни правила, още по- важно е качеството на месото и правилно казвате, че по- добре да се вземе от месарница. Следващият път съм сигурна, че ще постигнете отлични резултати!Харесва ми
Yordanka KovachevaНа барбекю, грил или тиган (с много малко мазнина). Месото трябва да е на стайна температура и се пече от всяка страна на силен огън до желаната от вас готовност, но е важно да не обръщате по няколко пъти, а докато не добие златист загар от едната страна, не обръщайте от другата. В противен случай става сухо. Солта също извлича соковете от месото, затова посолете стековете чак накрая при поднасяне, най добре с едра люспеста сол.Моят съвет е и да не слагате подправки, нито да мариновате, но ако все пак решите да го направите малко черен пипер или мащерка не би било зле да се използва в умерени количества, за да не засенчва аромата на месото. Успех. Харесва миОтговор2
Съветите ви ще са ми много полезни за следващия път!Харесва миОтговор