Gotvach.bg»Съвети»Скирела - що е то?

Скирела - що е то?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Скирела - що е то?
Снимка: Sevdalina Irikova

Скирела е прясно сирене, типично за исландската кухня. Това прясно и ненаситено с мазнини сирене, с мека консистенция и кисел вкус, е направено от краве мляко чрез сложен процес.

Скирела е сирене с много древна традиция, консумирано в древни времена от викингите и от галското население от цяла Скандинавия. Днес можете да го намерите да се продава в супермаркетите в пакети /в саламура под кръгла форма/ или в бурканчета, подобни на киселото мляко. Скирела от своя страна има своите предимства. Ползва се по определен начин в кухнята, при направа на пици, постни ястия и други.

Скирела е питателна, богата на полезни вещества храна. На първо място, е отличен източник на живи млечни ферменти, които осигуряват правилното функциониране на чревната бактериална флора и поддържат висока имунна защита. Освен това съдържа витамини (особено тези от група В) и минерални соли (включително калций).

Въпреки че има много общи характеристики с гръцко кисело мляко, това сирене има много по-високо съдържание на протеини, като същевременно съдържа по-малко мазнини и захар.

Хранителни стойности на скирела за 100 грама продукт

Калории - 119;

Въглехидрати - 1.5 грама;

Протеини - 22.5 грама;

Мазнини – 2.6 грама;

Препоръчва се за хора, които спазват диета и е добре да се консумира до един ден след отварянето на пакета.

Вкусно е, наистина трябва да го опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати