Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари риба?

Колко време се вари риба?

Колко време се вари риба?

Добър съд за варене на риба е специална дълга тенджера с решетка и дръжки. По този начин можете да извадите рибата по-лесно от водата, след като се сготви.

Ако нямате такава тенджера, е добре да варите по-големите риби, като ги увиете в чисти платно, което сте попарили предварително и след това сте изплакнали със студена вода, а след това сте вързали с канап.

Тази процедура се прави, за да не се разпадне рибата, когато я вадите от съда, в който я варите.

- Рибите, които са по-големи, трябва да се сложат да врат в хладка вода. Ако се сложат във вода, която вече ври, месото от външната страна се сварява, и има опасност да се разпадне, а от вътре рибата остава сурова.

- Ако ще варите рибата на пропорции, може да я сложите във вряща, подсолена вода. След като заври, котлона се намалява и ври на слаб котлон;

- В повечето случаи рибата се вари 20 минути, като се засича от момента, в който заври.

Но времето за варене на риба зависи и от това, колко дебело сте нарязали парчетата или колко е голяма цялата риба;

- За да овкусите рибата във водата, в която ще варите рибата, трябва да сложите сол, черен пипер на зърна, лук, магданоз, целина, моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати