Как се прави сос за пица
How to Make Pizza Sauce?Kako napraviti sos za picu?
gotvach.bg»Съвети»Как се прави сос за пица

Как се прави сос за пица

Как се прави сос за пица

Пицата е подарък от италианската кухня, който заема почетно място в световната кулинария. Името пица има латински корени, като значението ѝ пряко се превежда като питка. Тя е тестено изделие във формата на кръг, което притежава по-обемисти хрупкави краища и се приготвя чрез печене.

Днес рецептите за пица са безбройни, като тя е ястие, което позволява използването на въображение и експериментирането с различни продукти.

Една съставка, която е еднакво необходима, независимо от вида на печивото, е сосът за пица.

Как се приготвя сос за пица

Класическият сос за пица

Ако трябва да асоциираме пицата само с един сос, то това несъмнено ще бъде доматеният. Той се слага непосредствено преди изпичането на пицата и на него се дължи характерния червен цвят.

За него са ви необходими:

- 400 г домати в консерва;

- 2 скилидки чесън;

- 6 листа босилек;

- 1 с.л. мед;

- Сол;

- Черен пипер;

- Зехтин.

Първата стъпка е да пасирате доматите в блендер. Паралелно нарязвате чесън на ситно и го изпържвате със зехтина на среден огън в тигана. След няколко минути добавяте домата и овкусявате с босилек, черен пипер, мед и сол.

Готвите за около 20 минути и вашият сос е готов.

Други сосове за пица, които служат за овкусяване:

- Класическата комбинация кетчуп и майонеза;

- Чеснов сос;

- Сос барбекю;

- Млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати