gotvach.bg»Съвети»Какво може да се готви в глинен съд?

Какво може да се готви в глинен съд?

Какво може да се готви в глинен съд?

Готвенето в глинен съд е познато на човечеството от незапомнени времена. Ястията в глинени съдове стават много вкусни и апетитни, затова и до ден днешен са предпочитани за приготвяне. Най-често използваните глинени съдове са сачовете, гювечите и гювечетата.

В глинени съдове може да приготвяте най-различни ястия и продукти. В тях се готвят различни видове меса и зеленчуци, както и яйца. На сач и в гювеч може да се приготвя нарязано месо, овкусено с подправки по избор, с или без зеленчуци, като накрая може да се запече с малко кашкавал, а резултатът е повече от добър.

Важно условие за готвене в гювеч, е че той винаги се слага в студена фурна, защото ако го сложите в предварително загрята фурна, има реална опасност да се спука.

В гювеч могат да се приготвят не само месни, но и зеленчукови ястия, а накрая се чуква едно яйце и се допича. В гювеч се готви и боб, който става неустоимо вкусен. Предимството на глинените съдове, е че се готви на умерена температура за по-дълго време и така вкусът на ястието е още по-добър.

Вижте и някои апетитни рецепти за приготвяне на ястия в гювеч: Пържоли в Гювеч, Миш-маш в гювеч, Гювеч с ориз и лукчета и Ловджийски гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати