Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим билки?

Как да замразим билки?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как да замразим билки?

Замразяването на билки е чудесен начин за съхранение на билките, тъй като запазва свежия билков вкус, който понякога може да бъде загубен при използване на други методи за запазване на билки.

Замразяването на билки става бързо и лесно. Когато се съхраняват пресни билки във фризер, най-добре е първо да се нарежат билките, както се прави, ако днес ще се готви с тях. Това ще улесни използването им по-късно. Трябва да се има предвид, че когато се замразяват билки, те запазват вкуса си, но няма да запазят цвета или външния си вид и така няма да са подходящи за ястия, където външният вид на билката е важен.

Следващата стъпка при замразяването на пресни билки е да разпределят нарязаните билки в силиконова форма за кубчета лед и да се постави формата за кратко във фризера.

Това ще гарантира, че билките ще замръзнат бързо и няма да се съберат в голяма бучка.

След което се изсипва се зехтин, масло или вода (добър начин за запазване на нарязани билки, ако се планира да се използват често в супи, яхнии и маринати, където водата няма да повлияе на резултата от ястието), във всяка секция на формата за кубчета лед.

Внимава се да не се препълнят секциите (можете да се направи това със супени лъжици, за по-добра прецизност). Внимателно се натискат билките надолу, така че зехтинът, маслото или водата да ги покрият напълно.

След като билките се замразят, образувалите се кубчета с билки, може да се прехвърлят в пластмасова торбичка за фризер. Когато се съхраняват пресни билки, те могат да останат във фризера до 12 месеца.

Замразяването на билки по този начин позволява да се ползва рационално изобилието на всяка билкова градина целогодишно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати