Как сами да си направим пудра захар?

Как сами да си направим пудра захар?

Не си представяме любимите си еклери без обилен слой пудра захар. Истината е, че дори и да не сте любители на сладкишите и тортите, няма как да отречете, че има някои сладки неща, които просто са незавършени, ако по някаква причина не са поръсени с пудра захар.

Най-лесно е да се снабдите с пудра захар от търговската мрежа, но какво може да направите, ако ви се налага да поръсите кекса с пудра захар, а вие не разполагате с такава.

За щастие има няколко начина да си направите пудра захар лесно и бързо в домашни условия. Единственото нещо, което задължително трябва да имате, е кристална захар.

Лесно може да направите пудра захар като смелите кристалната захар в блендер. Важно е уредът да мели захарта не по-малко от 1 минути на максимална скорост.

Друг вариант е да смелите кристална захар в ръчна или механична мелница за кафе. Тогава ще е подходящо да добавите към нея ванилия или канела, за по-сладък и ароматен вариант на пудра захар, с който да изненадате гостите.

В случай, че не разполагате с блендер, може да прибегнете до старомодния начин за правене на пудра захар с помощта на чукче и хаванче. В хаванчето се сипва малко кристална захар и се счуква с чукчето до получаването на фина прах.

В случай, че в домакинството липсва и хаванче с чукче, то винаги може да направите пудра захар с помощта на стъклена бутилка и стар вестник.

Малко количество от захарта се слага върху вестник, покрива се пак с вестник и се смила с бутилката, която се търкаля като точилка отгоре. Тъй като това е ръчен начин за смилане на захар, то препоръчваме преди употреба да я пресеете през ситно сито.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати