Как се съхраняват боядисани яйца?

Как се съхраняват боядисани яйца?
Снимка: gotvach.bg

Твърдите варени яйца се развалят по-бързо от суровите яйца и е важно да знаете как да ги съхранявате, за да избегнете случайно изяждането на развалено яйце, което може да причини стомашно разстройство или дори да ви разболее.

За да си хапнете сладко сварени яйца, но без опасност за здравето, следвайте тези прости стъпки за правилното съхранение на твърдо сварените великденски яйца.

Преди боядисването е важно да се сварят яйцата – те трябва да са твърдо сварени (т.е. 10-12 мин след като е завряла водата). Веднага след това яйцата се охлаждат, за да не посинеят.

До 2 часа след боядисването на яйцата, те трябва да се приберат в хладилник. Яйцата, оставени за повече от два часа, трябва да бъдат изхвърлени. Боядисаните яйца трябва да се съхраняват на места, където няма замърсявания и далеч от домашни любимци и бактерии.

Дръжте твърдо сварени яйца в хладилника, докато не сте готови да ги използвате. След употреба те трябва да бъдат върнати в хладилника.

Не белете яйцата, докато не сте готови да ги ядете. Ако обелите яйцата, те могат да се съхраняват в хладилник в затворен съд.

Яжте твърдо сварени великденски яйца в рамките на една седмица. Твърдо сварените яйца трябва да се съхраняват в хладилника. Яйцата, които са оставени в хладилника повече от седмица, трябва да бъдат изхвърлени.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати