Gotvach.bg»Съвети»Какво е индукционен котлон?

Какво е индукционен котлон?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Какво е индукционен котлон?

Индукционните котлони се различават от всички останали котлони на пазара по това, че директно нагряват тигана, а не пръстена на плочата. Когато включите индукционен котлон, се активира магнитно поле под повърхността. Когато поставите тиган върху този тип котлон, се нагрява веднага основата на тигана.

Ето защо индукционното готвене е толкова бързо и ефективно. Всички останали котлони загряват ринга, който след това загрява тигана, който пък, от своя страна, след това загрява храната. Но с индукцията цяла стъпка се изважда от процеса.

Предимства на индукционния котлон

- Както споменахме, индукцията е най-бързият метод за готвене, който се предлага на пазара. Той е значително по-бърз от готвенето на газ;

- С индукцията вие ​​само нагрявате тигана. Можете да поставите ръката си точно до тенджерата и няма да се изгорите. С тези котлони се губи и много по-малко количество енергия. Това е добра новина и за вашия портфейл;

- Тъй като индукционните котлони са с равна повърхност, те се почистват много лесно. Всичко, от което се нуждаете, е малко сапунена вода и кърпа;

- Индукционният котлон е невероятно лесен за използване. Само избирате нивото на мощност, от което се нуждаете, с натискането на бутона.

Недостатъци на индукционния котлон

- Естествено, цялата тази прекрасна технология има цена, което означава, че индукционните котлони в момента са най-скъпите на пазара. Въпреки това, когато сравните този недостатък спрямо ползите и потенциалните разходи за енергия, може да се съгласите, че си струват допълнителните пари;

- Трябва да имате съвместим комплект тигани за индукционен котлон за този тип котлон. Въпреки това вашият комплект за тигани може вече да е съвместим с индукционния котлон, ако е направен от магнитна неръждаема стомана или чугун;

- Повечето индукционни котлони имат специфични електрически изисквания и ще трябва да наемете електротехник, който да инсталира плота.

В заключение можем да кажем, че индукцията наистина е най-добрият метод за готвене на пазара в момента, но цялата тази технология е скъпа. Но си струва да отделите средства за закупуването ѝ.

На индкционен котлон може бързо и лесно да сготвите любимите яхнии, боб чорба или пък едно вкусно телешко варено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен