Райската ябълка е изключително полезен есенен плод, който помага при нарушена чревна микрофлора, проблеми с щитовидната жлеза, анемия и за заздравяване на костите. Богата е на витамин С, А, танини, желязо и редица други ценни вещества, които я правят задължителна храна за есенната трапеза. Но как се яде този полезен плод?
Първо трябва да знаете, че подходящи за консумация са добре узрелите, но не твърде меките райски ябълки. Кожичката им трябва да бъде блестяща и гладка. Ако има по нея черни петна, това означава, че плодът е започнал да загнива. Райската ябълка е подходяща за директна консумация.
За целта трябва да я почистите от твърдата обвивка и да я обелите добре. След това може да я нарежете на парченца или да я изгребете с лъжичка, защото вътрешността ѝ е мека. Консумирайте я веднага след купуването, защото не е много трайна. Може да я съхранявате в хладилника, но не и във фризера.
Който и начин да изберете, райската ябълка е много вкусна и полезна. Райската ябълка се приготвя и на компоти, сиропи, сладка и мармлади. Най-полезна обаче е в суров и непреработен вид, защото така се запазват всичките и полезни вещества. Вижте и две страхотни рецепти с райска ябълка: Портокалово сладко с райска ябълка и Смути с райска ябълка и банан.
Виж също какви са ползите от райската ябълка, как се бели райска ябълка по-лесно, как се отглежда и засажда райска ябълка и за какво се използват семките от райската ябълка.
Коментари