Райската ябълка е плод с изключително ценни качества. Ние, българите, трябва да бъдем радостни, че това величествено дърво се развива прекрасно в нашите географски ширини.
Освен приятния си вкус райската ябълка и притежава много здравни ползи - помага при настинка и кашлица, диабет, стомашно-чревни неразположения, анемия и други.
Може да се хапва както от малки, така и от големи ценители на този незаменим плод.
За да се насладим на прекрасен вкус, трябва да знаем кога райската ябълка е добре узряла и кога е подходяща за консумация.
Узрелият плод се разпознава най-лесно по своята мекота и лъскавина. Твърде меките райски ябълки не са подходящи за консумация, защото има голяма вероятност да е започнал процес на разваляне.
Средно меките плодове със светла и лъскава коричка са идеални за хапване.
Процесът на обелване на райската ябълка е лесен и интересен. След измиване се премахва твърдата горна част на райската ябълка. От същото място се започва внимателно обелване на най-тънката лъскава външна коричка.
Лесното обелване на райската ябълка показва, че плодът е в правилната си фаза и е най-сладък, ароматен и подходящ за консумация.
Насладете се с радост и удоволствие на вълшебния вкус на райската ябълка.
Коментари