Въпреки своята мекота райската ябълка, ако се съхранява правилно, може да бъде запазена свежа в продължение за месеци. Става дума и за узрели и за неузрели райски ябълки.
Узрялата райска ябълка не може да бъде съхранявана по никакъв начин, включително и замразена. Ако си купите райска ябълка, трябва да я изядете в рамките на няколко дни.
Неузрялата райска ябълка може да се съхранява сушена, замразена и замразена. Тя може да бъде съхранявана както на стайна температура, така и в хладилник. Най-добрата температура, на която можете да съхранявате райските ябълки е от 0 до + 1 градуса.
В хладилника тази ябълка трябва да бъде съхранявана в отделението за плодове и не трябва да има рязка промяна в температурите.
Райската ябълка ще се запази свежа, ако нейните плодове биват проветрявани редовно, защото когато ѝ липсва кислород, тя се разваля много бързо.
Ако имате много от тези плодове, тогава можете да ги държите на балкона в дървена щайга с дупки, за да може в нея да има достатъчно вентилация;
Ако съхранявате райска ябълка в контакт с други плодове, тогава е задължително да бъде изядена възможно най-скоро, защото процесът на зреене и гниене, когато е в контакт с други плодове, е по-бърз.
Ако райската ябълка се съхранява при висока влажност на въздуха, то тогава тя ще започне бързо да изсъхва, а нейната повърхност ще се покрие с фини бръчки.
Ако съхранявате райската ябълка във вашия фризер, то тогава нейното стягащо вещество изчезва от плода и тя става по-сладка. Ако поставите райската ябълка в захарен сироп и я замразите, тя ще издържи дълго време.
След като бъде замразена, пулпата от тази ябълка може да наруши своята консистенция - вкусовите ѝ качества могат да се увредят или влошат.
Ако така и така сте си набавили няколко есенни плода, задължително трябва да приготвите някоя рецепта с райска ябълка.
Коментари