Райската ябълка представлява екзотичен плод. Тя произхожда от Япония и Китай.
Райската ябълка е богата на магнезий, калий, манган, мед, фосфор, желязо, калций, витамин А, С, В1, В2, Е, Р.
Райската ябълка има висока хранителна стойност. Тя е изключително полезна.
Плодовете на райската ябълка се използват и за лечение на настинка и кашлица, стомашно-чревни нарушения, анемия, диабет, разранени венци и малокръвие.
Райската ябълка е подходящ плод и за хора, които спазват диета.
Консумира се сурова, като два-три плода са напълно достатъчно за една седмица.
Специалистите предупреждават, че райската ябълка не бива да се яде от хора, страдащи от камъни в бъбреците и панкреас.
Как се съхраняват райски ябълки?
Райската ябълка не бива да се замразява.
Най-добре райски ябълки се съхраняват в хладилник. Най-добре е да се съхранява в долното отделение, което е предназначено за плодове и зеленчуци. Съхранявани по този начин райските ябълки могат да издържат до две седмици.
Райската ябълка може да бъде и изсушена. За целта трябва да се изберат само твърди плодове.
Те се обелват и нарязват на парченца.
Слушат се на 45 градуса, за да се запазят полезните и вещества.
Коментари