Райската ябълка се появява на пазара само за няколко седмици в годината. През есента, когато има по-често слана, райските ябълки омекват и стават годни за консумация. Повечето хора казват, че са се влюбили в райските ябълки от пръв поглед. Има много сортове райски ябълки, но тези, които се намират на пазара, са само два - светло оранжеви, които на вид са по-плоски и тъмно оранжеви, които са по-дълги и едри.
Тъмните райски ябълки могат да се консумират и преди да са омекнали достатъчно, а тези, които са по-светли и плоски, трябва да бъдат почти презрели, за да можете да ги разрежете.
- Също като морковите, тиквата и сладките картофи, оранжевият цвят на полезните райски ябълки показва, че в тях има голямо количество бета каротин. Във вътрешната част само на 1 райска ябълка, ще намерите цялата доза витамин С, която ви е нужна за деня. А как да изберем райски ябълки?
- За да си изберете зрели райска ябълка, трябва да търсите такива плодове, които имат равномерен цвят, и са с еднаква плътност и твърдост, без да има видими наранявания и тъмни белези по тях. Най-добрият вариант е да си вземете няколко по-меки и няколко по-твърди райски ябълки, за да може да ги хапвате поне 3-4 дни;
- Хубаво е да ги съхранявате избраните райски ябълки на стайна температура върху повърхност, която е суха, където да могат да узреят. След като омекнат, можете да ги хапвате с лъжичка, като първо трябва да им отрежете капачето, а след това да издълбаете вътрешността им.
С вкусните и сочни плодове може да си експериментирате в кухнята. Пригответе сладкиш с райски ябълки или други десерти. Ястията с райска ябълка са екзотични и ароматни.
Коментари