Чесънът е храна, която допълва вкусовите качества на редица рецепти. Той има широко разпространение, тъй като придава специфична екзотичност на ястията и ги дарява със страхотни аромати.
Вкусът на чесъна обаче коства загубата на свежия дъх след хранене.
Добрата новина е, че можете да се лишите от този дискомфорт с помощта на някои продукти. Ето кои са храните след консумация на чесън:
Зеленчуци
Някои зеленчуци имат свойството да поглъщат миризмата на чесън. Такива са гъбите, лимоните, морковите и картофите. След консумацията на чесън просто можете да изядете един от тези зеленчуци. Те веднага ще поемат миризмата на чесън и ще възвърнат свежестта във вашата уста.
Зеленолистните зеленчуци също са ефикасно средство в преборването на неприятния дъх. Такива са кодриандърът, магданозът, прясната мента. За целта е достатъчно да изядете само едно листо от тях и ще премахнете дискомфорта от нежелания дъх в устата.
Мента
Ментовият чай е друго средство, с което може да елиминирате усещането на чесън в устата си. За целта можете да си сварите 1 чаша чай, която да изпиете след хранене. За отрицателно време ще усетите как вашият дъх ще се освежи чувствително.
Дъвка
Ако сте хапнали нещо вкусно с чесън, дъвката е познат метод за преборване на нежелания дъх. След хранене ви е необходима една дъвка и вашият дъх ще се подобри значително, ако сте яли чеснова супа или чеснови хлебчета.