Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пече шаран?

Колко време се пече шаран?

Колко време се пече шаран?

Колко време се пече шаран? Времето за печенето му зависи от размера на самата риба, рецептата за шаран, по която ще го готвим.

По принцип за приготвянето на рибни ястия при подходяща температура времето за печене е от 40 минути до час и половина.

По важно при определянето на време за печене на шарана и рибата е да се вземе предвид дебелината (плътността) на шарана. Ако е по-голям, изисква повече време - най малко 80-90 минути.

Примерно при шаран с тегло 1 килограм печенето е най-малко 40 минути при нормална температура. Ако се притеснявате, че рибата може да изгори или пресъхне, температурата се намалява и времетраенето се увеличава на 50-60 минути.

Ако сте решили да пълните шарана или да има някаква гарнитура около него, се пече поне 80 минути, при условие че пълнежът е предварително обработен.

Шаран, пълнен с различни зеленчуци, с тегло около 1 кг се пече в продължение на 60-80 минути, ако е по-тлъст и с по-голямо тегло - от 90 до 100 минути.

Вижте още как се чистят люспите на шарана и как да изпържите шаран?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати