Пържените тиквички с кисело мляко с чесън и копър са сред най-популярните вегетариански ястия. Те са и сред най-обичаните летни ястия, защото са изключително подходящи за топлото време, а и се приготвят много лесно и дори хора, които нямат никакъв опит в кухнята, няма да имат проблеми да се справят.
Перфектните пържени тиквички имат хрупкава коричка и мека и ароматна вътрешност. Това се постига лесно, ако се спазват следните указания. Първо тиквичките се измивати нарязват на колелца с дебелина около 1 см. Посоляват се и се оставят поне 20 минути, за да се отцеди излишната вода.
След това тиквичките се овалват в брашно и се оставят отново за около 20 минути, за да се овлажни панировката.
Така обработените тиквички се пържат в силно загрята мазнина от двете страни, до получаването на хрупкава коричка. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Хрупкавите тиквички се поднасят със смес от кисело мляко, чесън и ситно нарязан пресен магданоз.
Освен пържени тиквички, предлагаме да разгледате рецептите за:
- супа от тиквички;
Коментари