Никой не може да устои на току що излязла от фурната топла питка, но истината е, че замесването и втасваните ѝ изисква време, с което сутрин домакините рядко разполагат.
Добрата новина е, че тестото може спокойно да се приготви от предишната вечер, след което да се остави да втаса в хладилник, а на сутринта просто да се остави да се отпусне и изпече до готовност.
Как е възможно това, ще се запитат мнозина. Възможно е с помощта на някои кулинарни хитрини, които ще споделим с вас.
Важно е да знаете, че добре замесеното тесто, за което се използвани качествени продукти, ще втаса без проблеми в хладилник, просто доста по-бавно. Затова ви препоръчваме да стартирате процеса по втасване още в топлата стая.
Оформете веднъж втасалото тесто в желаната форма, след което го покрийте с фолио за свежо съхранение, и го приберете в хладилник. Там то ще престои цяла нощ, след което на сутринта трябва да го извадите за около 30 минути.
Отпуснатото тесто се поръсва със семена по избор, намазва се с разбит жълтък и се пече в предварително загрята умерена фурна до готовност.
Коментари