Как и колко време се варят равиоли?

Как и колко време се варят равиоли?
Снимка: gotvach.bg

Съществуват много видове равиоли с различни пълнежи, различна форма и големина, но времето за варене на равиолите зависи от това дали са пресни, замразени или изсушени.

И в трите случая започвате първо със загряването на водата. Вземете голяма тенджера и налейте две трети от нея с вода.

Препоръчвам ви да подсолите водата, преди да заври. Ако водата е гореща и добавите сол преди пастата, солта ще намали градусите на водата и равиолите ще се киснат първите една-две минути.

Когато видите, че водата е кипяща, добавете толкова равиоли, колкото мислите, че ще са достатъчни за обема на тенджерата, за да не се сплескат. Препоръчвам ви не повече от 5-6.

Ако са по-едри може и 4. Ако равиолите са пресни или замразени, не ви трябва часовник, когато изплуват на повърхността означава, че са готови. Ако равиолите са сухи, достатъчно е да следвате указанията на опаковката.

Изваждайте сварените равиоли с повишено внимание използвайки решетъчна лъжица.

Равиолите са много деликатни и лесно може да се наруши цялостна им.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати