Как се яде кокос?

Как се яде кокос?

Кокосовият орех е вкусен тропичен плод, който има кафява черупка с голяма твърдост, под която се крие вкусна вътрешност и кокосова вода, която постепенно се втвърдява в процеса на зреенето на кокоса. За да се достигне до вътрешността на кокоса, то той първо трябва да бъде отворен.

За целта се ориентирайте към трите дупчици, които изглеждат като малки очички. Пробийте две от тези три дупки и излейте в съд кокосовата вода. След това с помощта на чук ударете силно и кокосът ще се разцепи. Обелете го от кафявата кора. Друг лесен начин за отваряне на кокоса, е да го сложите в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. В резултат от топлината се образуват пукнатини и черупката се разпада.

След като кокосът е отворен, може да пристъпите към консумацията му. Кокосовата вода е много вкусна и полезна, а вътрешността на кокоса по нищо не ѝ отстъпва. Можете да настържете вътрешността и да използвате стърготините за приготвяне на вкусни сладкиши и десерти. Кокосовите стърготини може да се използват и за направата на екзотични сосове за месо. Кокосовата вода обаче е най-добре да изпиете веднага, защото тя няма дълъг срок на годност.

Вижте някои страхотни рецепти с кокос: Пиле с кокос и лайм, Шоколадови пастички с кокос и Мини кокосови мъфини.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати