Как се подреждат салфетките на масата?

Как се подреждат салфетките на масата?

Не е нужно за чакате специални официални гости, за да аранжирате масата красиво и според всички правила на етикета. Понякога малките жестове, които правим към близките си, могат да превърнат и най-неформалното семейно или приятелско събиране в истински празник.

Дамите и господата, които имат развит вкус към естетиката, няма да се затруднят, да подредят масата според всички строги правила на етикета. Но някои от нас, които до този момент не им се е налагало да го правят, може да изпитат известни затруднения.

И докато подреждането на приборите, чиниите и чашите лесно може да се види в интернет, то въпросът със салфетките не е така подробно разяснен.

Важно е да подчертаем, че при официални вечери и по специални поводи се препоръчва употребата на текстилни салфетки – памук или лен, а не хартиени.

Красива сгънатите или поставени в пръстен салфетки по правило се поставят върху чинията. Ако в менюто обаче е включена супа, салфетките се поставят сгънати в ляво на чинията, до вилиците.

При сядане трябва да вземете салфетката, да я разгънете елеганто е да я поставите на скута си, а не да се опивате да я забодете под гушата си като лигавник. При ставане от масата по време на хранене салфетката се поставя задължително върху стола. Когато ставаме от масата след хранене и няма да сядаме отново, тогава тя се поставя до чинията.

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати