Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен в Gotvach.bg
Анонимен
Анонимен
Новак

Моята Стена

  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 5 годиниТайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиАпропо, забравих да кажа, че винаги ползвам за подправка освен черен пипер/аз лично ползвам смесен - зелен, бял, червен и черен/ и кимион и кориандър на зърна/аз готови смлени не ползвам и не признавам/ и соля със едра морска сол, защото тя не извлича сока от месото и соли колкото е нужно!
  • /АнонименАнонимендобави коментар към: Тайната на сочните пържоли на фурнапреди 5 годиниТайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна18.12.2018ПържолиРецептата е супер с една поправка, че в текста пише 250°, а на видеото 200°, но и двете температури ми се виждат доста високи за крехко и сочно месо, като аз лично не готвя на повече от 170 градуса, а дори и на 70-90 градуса,...вярно по-дълго, но месото е невероятно?! И имам няколко съвета и допълнения към рецептата: 1. Никога, ама абсолютно никога не допускайте допир на алуминиево фолио и храна! Използвайте за изолатор хартия за печене/между фолиото и храната/. 2. В блендер или както ви е удобно пасирайте 3-4 скилидки чесън, малко розмарин/едно клонче/, слънчогледово масло/30-50мл/, а най-добре зехтин/ и МАЛКО СОК ОТ НАР/около 1 супена лъжица/ и намажете с четка месото,......ако имате време оставете за час-два в хладилника. Резултата е невероятен. 3. Когато месото е готово го оставете 5-10 мин преди да го сервирате, за да си „почине“. По този начин то ще поеме обратно част от пуснатият от него сок и ще бъде по-крехко и сочно. ////////////////////////////////////////////////////////////////////// От мен запомнете - НЯМА УНИВЕРСАЛНА РЕЦЕПТА ЗА НИЩО!!!! ОТ ПЕЧКА ДО ПЕЧКА И ОТ МЕСО ДО МЕСО ИМА „БАЛКАН“ РАЗЛИКА, ПОРАДИ ТОВА КОНТРОЛИРАЙТЕ ПРОЦЕСА ВИНАГИ!!!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest