Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отлежаване на вино и как старее винотоПри този тип вино, при отлежаване то развива аромати на масло, препечен хляб и сушени плодове. Тези аромати са възможни при виното, което отлежава в бутилки....
24 Септ.
Отлепване на ретинатаВидове отлепване на ретината
Конгенитално отлепване на ретината – тук се касае за задържане в развитието на кухините на очното мехурче....
07 Април
1
Отлепване на плодния сакВ този случай най-вероятно става въпрос за ранно отлепване на плодния сак....
20 Август
2
Заешко на фурна с виноПокриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа.
15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
19 Март
Сочни пържоли на тиган с виноЗабъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа.
С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
31 Окт.
Октопод в червено вино на тиганПочистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива.
Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
05 Дек.
Кексът с червено вино на прабабаКексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
23 Ноем.
2
Паламуд на фурна с бяло виноЗалейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
28 Януари
Пъстърва с бяло вино на фурнаСипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
09 Март
Хек с бяло вино на фурнаПечем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание....
24 Април
Каракуда на фурна с бяло виноПоднесете каракудата на фурна с омекналите и поели вкуса на бялото вино тиквички и сгъстеното сосче, останало на дъното на стъклената тава....
08 Юли
Пъстърва на фурна с бяло виноЗагрейте фурната на 200°C.
Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина.
Измийте лимона и го нарежете на шайби....
03 Окт.
Шаран с бяло вино на фурнаПоднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
28 Март
Свински пържоли на фурна с виноНа дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
15 Юни
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
25 Ноем.
1
Бяла риба с вино на фурнаОколо нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
21 Май
Класически свински ребра на фурна с виноПокривате с фолио и печете 60 мин в предварително загрята на 200°C фурна....
07 Май
Заек с лук и вино на фурнаСлед което фурната се загрява на 200 градуса. Заекът се слага да се пече.
Когато заври, фурната се намаля на 170 градуса. Печете заека около 2 часа....
10 Септ.
Свински пържоли с червено вино на фурнаПокриваме тавичката с маринованите пържоли с фолио поставяме във фурната и печем на силна фурна.
След около 40 минути ги обръщаме и оставяме да се изпекат и от другата страна....
17 Май
Бекон с вино и лимон на тиганРезените се скъсяват до 15-16 см, а остатъкът се нарязва на парчета. Запържват се в добре загрятата мазнина до зачервяване....
22 Август
Пилешки пържоли с бяло вино на фурнаВ същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца.
Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете....
16 Август