Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинска МасСъхранение на свинска мас
Има различни начини за съхранение на свинска мас. Някои домакини предпочитат, след като я направят, да я разпределят в буркани и да я консервират. Други я съхраняват в тенджери....
01 Февр.
5
Платеки със свинска масЗамесваме тeсто с яйцето, хладката вода, малко сол и бучка свинска мас, като добавяме брашно за умерено тесто....
03 Февр.
Козунаци със свинска масПокрийте съда с кърпа и го изнесете на терасата за през нощта. Сутринта, върху набрашнен плот, извадете тестото и го премесете за кратко. Аз го разделям на пет топки, а всяка от тях - на три....
19 Януари
1
Гофрети със свинска масОстаналите по-бързо, също така зависи и от мощността на самия гофретник....
08 Дек.
Тутманик със свинска масПокриваме го с кърпа и го оставяме на топло за час-час и половина да втаса.
Готовото тесто разделяме на две равни части. Намасляваме дъното и страните на тавичката, в която ще печем....
06 Дек.
Масленица със свинска масНамажете оформената масленица с разбит с малко вода и мазнинка жълтък и изпечете до златисто в загрята на 180 градуса фурна на ниска решетка.
Сервирайте масленицата със свинска мас още топла!...
17 Април
Усуканица със свинска масНареждаме в тава 30 на 20 см, идеална за това тесто. Оставя се 30 минути да втаса и да изпълни тавата Усуканицата със свинска мас....
11 Април
1
Рогчета със свинска масВсяка една разточете на правоъгълник с дебелина около 5 мм. В единия дълъг край щедро сложете от плънката, навийте на стегнато руло и режете на парчета, които са с дължина 10 см....
19 Януари
Мекици със свинска масМекици със свинска мас гарнирайте с лютеницата на баба, домашно сладко, сирене или друго любимо нещо....
07 Дек.
Сладки със свинска масЗапочнете за разбърквате меката свинска мас с пудрата захар и добавете олиото, след което ванилията и смелените орехи.
По малко добавяйте от брашното и замесете меко и гладко тесто....
24 Април
2
Кифлички със свинска масСвинската мас се разтопява в топла вода в пропорция 1:2. Добавя се разтворената в оцета мая. Слага се по лъжица захар и сол. Разбърква се добре.
Прибавяме малко брашно, да се сгъсти, и оставяме на топло да втаса....
08 Януари
Домашни мекици със свинска масВ тенджерка или в тиган слагаме свинска мас - вие преценете колко ще е достатъчна, защото зависи и от съда, в който ще пържите. Оставаме я да се разтопи и загрее....
01 Март
Пресни картофчета в свинска масНамазваме дъното на тефлонова тава с маста. Изсипваме картофите и ги разпределяме равномерно.
Поставяме в загрята фурна и печем на 180 градуса и вентилатор около 20-30 мин, като от време на време разбъркваме....
06 Юни
Памук погача със свинска масВтасалото тесто се разделя на две, а всяка половина на още две. От всяка топка се разточва кора върху набрашнен плот.
След като се разточи първата кора се намазва със свинска мас....
23 Февр.
Коледни сладки със свинска масВ средата се прави кладенче и се добавят яйцето, захарта и разтопената свинска мас.
Содата се добавя и разбърква в киселото мляко. Към брашното се добавят млякото, ванилията, настърганата лимонова кора и солта....
15 Дек.
Войнишки курабии със свинска масПостепенно добавяме още брашно до получаване на лепкаво гъсто тесто. След като вече не можем да бъркаме с лъжици и почне да се отделя от стените на купата доомесваме тестото, ката му добавям малко брашно....
06 Януари
3
Питка Мечка със свинска масРазделяме тестото на 7 топки, които разточваме на средно дебели кори.
Мажем всяка кора със свинска мас, поръсваме с натрошено сирене и разбити яйца, редим в тава, като редуваме. Завършваме с тесто, намазано с мас....
25 Ноем.
1
Ретро сладки със свинска масЗагрейте фурната на 180 градуса. Изпечете масленките за около 20 минути.
Още докато са топли ги поръсете с пудра захар.
Ретро сладките със свинска мас са готови....
15 Ноем.
Меки рогчета със свинска масЗагрейте фурната на 180 градуса. Изпечете закуските до апетитен загар.
Меките рогчета със свинска мас са готови....
29 Окт.
Пилешка каша със свинска масРазреждате с топла вода, докато получите рядка каша и варите още 15 минути на тих огън.
Накрая поръсвате с чубрицата....
18 Дек.
1