Защо растителните мазнини и маргаринът са вредни

Защо растителните мазнини и маргаринът са вредни

13

кислород и се окисляват и бързо гранясват. Ето защо мононенаситеното олио, като зехтина например, е по-стабилно и става за готвене при ниска температура. Наситените мазнини са най-стабилни и са най-добри за готвене...

1

Вредни Мазнини

Търсиш информация за Вредни Мазнини? Разгледай последните ни публикации и статии за Вредни Мазнини.
Животинските мазнини не са толкова вредни

Животинските мазнини не са толкова вредни

 

Експертите доста спорят относно това вредно или не е маслото. Вероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни. Досега общоприето бе схващането, че консумирането...

Ново 20: Наситените мазнини не били вредни за сърцето

Ново 20: Наситените мазнини не били вредни за сърцето

2 

безразборния и прекомерен прием на наситени мазнини под формата на маргарин, тлъсти меса, сладкиши и сирене. Една от безспорно доказаните вреди на тези мазнини е тенденциалното повишаване на холестерола в кръвта, който е основен предвестник на коронарна болест на сърцето....

Ненаситени мазнини

Ненаситени мазнини

 

В последните години хората са обхванати от същинска параноя по отношение на мазнините. Всички, които са загрижени за своето здраве се стараят да сведат приема им до минимални количества. Вредни мазнини съществуват, но...

Наситени мазнини

Наситени мазнини

1 

източници на наситени мастни киселини са кокосовото и палмовото масло. Голямо количество наситени мазнини има в сметаната, пълномасленото мляко, маслото, свинската мас. Вреди от наситени мазнини Наситените мазнини...

Храни без мазнини

Храни без мазнини

 

Мазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата част от млечните продукти. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, трябва освен без мазнини, те да се и без сол и захар. По...

Храните, които топят мазнини

Храните, които топят мазнини

1 

ви помогнат с изгарянето на мазнини. Те струват повече енергия на тялото, за да бъдат смлети и усвоени, отколкото всъщност се съдържа в самите тях. Ето кои са те: Ябълки. Те съдържат най-висок процент пектин...

Вредни ли са пуканките

Вредни ли са пуканките

4 

специално масло, което придава на лакомството апетитен аромат и характерен вкус. Понякога им се добавят ароматизатори и вредни наситени мазнини. В резултат диетичният по принцип снакс се превръща в опасен за здравето...

Животинските мазнини, които ядем

Животинските мазнини, които ядем

 

Животинските мазнини са често използвани продукти в кулинарната практика, макар че по отношение на тях се чуват доста спорове. Млечни мазнини На първо място доста обсъждани са млечните мазнини. Те са мазнините в...

Здравословните източници на мазнини

Здравословните източници на мазнини

 

През 80-те години диетата, която е на 100% изчистена от мазнини, се е смятала за най-добрият начин за отслабване. Когато разбират, че този метод не е ефикасен, идва ред на диетата с висок прием на мазнини...

Най-здравословните готварски мазнини

Най-здравословните готварски мазнини

2 

Всички сме наясно със здравословните ползи от прилагането на зехтин в готварството. Той пази сърцето като намалява нивата на лошия холестерол. Има обаче много други не толкова популярни мазнини, които изобщо не са...

Кивито стопява мазнини

Кивито стопява мазнини

1 

е богато на манган, калий, целулоза и може да нормализира холестерола. Екзотичният плод има способност да стопяват мазнини, блокиращи артериите, като намаляват риска от образуването на тромби. Такъв плод е кивито...